Zeleninové rattatouille

Zeleninové rattatouille

1 větší lilek
2 středně velké cukety (žluté nebo zelené)
2 zralá rajčata
1 plechovku loupaných rajčat
4 stroužky česneku
olivový olej
svazek čerstvého rozmarýnu
snítku čerstvého tymiánu
2 cibule
čerstvě mletý pepř
sůl

1. Nakrájejte lilek, cuketu a rajčata na kolečka, cibuli na kostičky, česnek na jemné plátky.

2. Ve středním hrnci rozpalte olivový olej, na něm nechte orestovat cibuli, česnek a loupaná rajčata.

3. Směs přendejte do zapékací formy a na ni pokládejte na střídačku lilek, rajčata a cuketu.

4. Posolte, popřete, posypejte sekanými bylinkami a pod poklicí nebo alobalem pečte v troubě, na závěr dopečte odkryté.

Další recepty Celý díl