Ryby a mořské plody
Filet z rychvaldského candáta na másle, podzimní zelenina, bramborové pyré
170 g candáta
35 g másla
snítka citronového tymiánu
1 mrkev
1 petržel
1 čajová lžíce třtinového cukru
5 cl bílého vína
sůl
pepř
3 větší brambory
rozmarýn
5 cl smetana
podzimní zelenina
Očištěnou zeleninu si nakrájíme na kostky a orestujeme na másle, zasypeme cukrem a podlijeme vínem. Dochutíme solí a pepřem. Zelenina musí být tužší.
bramborové pyré
Očištěné brambory si zarestujeme na olivovém oleji společně s rozmarýnem. Podlijeme lehce vodou a necháme ji vyvřít. K uvařeným bramborám přidáme máslo, smetanu a dochutíme solí a pepřem.
candát
Filé z candáta si osušíme, osolíme a pečeme kůží dolů. Po opečení dáme candáta na pánev s máslem a citronovým tymiánem a necháme odpočinout.