Vepřová panenka v bylinkovo-pistáciové krustě
Vepřová panenka v bylinkovo-pistáciové krustě
Vepřová panenka
Toastový chléb
Máslo
Česnek
Směs čerstvých bylinek (libeček, pažitka, petrželka, tymián, atp.)
pistácie
přílohové pyré:
mrkev, batáty, brambory, dýně, zázvor
Nasekané bylinky a pistácie smícháme s rozpuštěným máslem, česnekem, solí a drceným pečivem tak, aby nám vznikla tužší hmota. Vzniklou směs rozetřeme na pečící papír, necháme chvíli ztuhnout a pak do ní opatrně zabalíme panenku, kterou jsme předtím zprudka opekli na pánvi vcelku ze všech stran. Pečeme v troubě na 180°C cca 18 minut. Ze zbylých kousků krusty a výpeku připravíme omáčku k panence a podáváme s různě upravenými brambory a salátem nebo různými druhy pyré.