Vepřová panenka v bylinkovo-pistáciové krustě
Vepřová panenka v bylinkovo-pistáciové krustě
Vepřová panenka
Toastový chléb
Máslo
Česnek
Směs čerstvých bylinek (libeček, pažitka, petrželka, tymián, atp.)
PistáciePřílohové pyré:
mrkev, batáty, brambory, dýně, zázvor
Nasekané bylinky a pistácie smícháme s rozpuštěným máslem, česnekem, solí a drceným pečivem
tak, aby nám vznikla tužší hmota.
Vzniklou směs rozetřeme na pečící papír, necháme chvíli ztuhnout a pak do ní opatrně zabalíme
panenku, kterou jsme předtím zprudka opekli na pánvi vcelku ze všech stran.
Pečeme v troubě na 180°C cca 18 minut.
Ze zbylých kousků krusty a výpeku připravíme omáčku k panence a podáváme s různě upravenými
brambory a salátem nebo různými druhy pyré.