Vepřová panenka v bylinkovo-pistáciové krustě

Vepřová panenka v bylinkovo-pistáciové krustě

Vepřová panenka
Toastový chléb
Máslo
Česnek
Směs čerstvých bylinek (libeček, pažitka, petrželka, tymián, atp.)
Pistácie

Přílohové pyré:
mrkev, batáty, brambory, dýně, zázvor

Nasekané bylinky a pistácie smícháme s rozpuštěným máslem, česnekem, solí a drceným pečivem

tak, aby nám vznikla tužší hmota.

Vzniklou směs rozetřeme na pečící papír, necháme chvíli ztuhnout a pak do ní opatrně zabalíme

panenku, kterou jsme předtím zprudka opekli na pánvi vcelku ze všech stran.

Pečeme v troubě na 180°C cca 18 minut.

Ze zbylých kousků krusty a výpeku připravíme omáčku k panence a podáváme s různě upravenými

brambory a salátem nebo různými druhy pyré.

Další recepty Celý díl