Vepřová panenka plněná pancettou, sušenými rajčátky a listovým špenátem

Vepřová panenka plněná pancettou, sušenými rajčátky a listovým špenátem

Vepřová panenka
Sůl
Pepř
Pancetta
Listový špenát
Sušená rajčata
Režná nit
Hladká mouka nebo solamyl
Olivový olej
Cibule

Vepřovou panenku podélně rozkrojíme na větší plát, mírně naklepeme.

Posolíme, popepříme a na plát rozprostřeme pancettu, listový špenát a sušená rajčata.

Zamotáme a zpevníme režnou nití.

Pečeme v troubě na 180°C cca 18-20 minut.

Zvlášť na olivovém oleji opražíme do hněda nakrájenou cibuli, přidáme výpek z pod masa, zahustíme moukou nebo solamylem, podlijeme vodou, provaříme a přecedíme.

Podáváme k panence jako přírodní šťávu.

Jako přílohu podáváme jakkoliv upravení brambory, různé pyré, zeleninu.

Další recepty Celý díl