Moučníky a cukroví

Třené růžičky

535 g másla
155 g cukr moučka
1 cukr vanilínový
2 vejce
15 g citropasta 15 g
630 g hladké mouky

Dohotovení

100 galginát červený na zdobení nebo nakrájet kandované ovoce
320 g džem na plnění

Mírně zahřáté máslo vymícháme s prosetým moučkovým cukrem ve šlehacím stroji. Za stálého šlehání postupně vmícháme celá vejce. Potom přidáme vanilínový cukr a citropastu. Nakonec ručně zamícháme mírně předehřátou, prosetou mouku. Těsto v teplém prostředí ihned zpracováváme stříkáním na papír sáčkem s řezanou trubičkou. Střed růžičky ozdobíme nakrájenou kostičkou z alginátu nebo (kostičkou z proslazeného ovoce). Pečeme na 200 °C přibližně asi 10 minut. Po upečení a vychladnutí vždy dvě růžičky slepujeme propasírovaným džemem.

Další recepty Celý díl