Jelení hřbet na kaštanech a víně s růžičkovou kapustou
Jelení hřbet na kaštanech a víně s růžičkovou kapustou
- Jelení hřbet
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Kapusta růžičková
- Slanina anglická
- Jedlé kaštany
- Víno červené
- Máslo
- Petržel
Jelení hřbet zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji z obou stran po dobu 2 minut.
Přidáme tymián a máslo a dáme péct do trouby rozpálené na 140 C na dalších pár minut. Osolíme,
opepříme a necháme 5 minut odstát.
Kapustičky spaříme ve vařící vodě na skus, scedíme.
Slaninu nakrájejte na nudličky a nechte vyškvařit ve velké pánvi. Přidejte máslo, kaštany a zalijte
vínem. Nechte zredukovat a zhoustnout, přidejte kapusty, promíchejte a prohřejte.
Dochuťte solí a pepřem a bohatě zasypte sekanou petrželovou natí.