Jelení hřbet na kaštanech a víně s růžičkovou kapustou

Jelení hřbet na kaštanech a víně s růžičkovou kapustou

- Jelení hřbet
- Sůl
- Pepř
- Olivový olej
- Kapusta růžičková
- Slanina anglická
- Jedlé kaštany
- Víno červené
- Máslo
- Petržel

Jelení hřbet zprudka opečeme na pánvi na rozpáleném olivovém oleji z obou stran po dobu 2 minut.

Přidáme tymián a máslo a dáme péct do trouby rozpálené na 140 C na dalších pár minut. Osolíme,

opepříme a necháme 5 minut odstát.

Kapustičky spaříme ve vařící vodě na skus, scedíme.

Slaninu nakrájejte na nudličky a nechte vyškvařit ve velké pánvi. Přidejte máslo, kaštany a zalijte

vínem. Nechte zredukovat a zhoustnout, přidejte kapusty, promíchejte a prohřejte.

Dochuťte solí a pepřem a bohatě zasypte sekanou petrželovou natí.

Další recepty Celý díl