Pomazánky
Domácí paštika z drůbežích jater s jablečnou marmeládou
4 porce
200 g drůbeží játra
1 menší cibule
1 stroužek česneku
2 cl Brendy
2 vejce
1 dcl sádlo
50 g máslo
špetka rychlosoli
snítka tymiánu
olej
pepř
2 bagetky
Drůbeží játra odblaníme a necháme vetší kousky, na pánvi zprudka orestujeme cibuli s česnekem přidáme játru s brendy a nasekaný tymián, opepříme a trochu osolíme pragandou, pote vše vymixujeme v kutru do hladké hmoty. Směs precedíme přes sítko, abychom se zbavili žilek z játry, tuto směs nalijeme do připravených formiček nebo nádob, vařime v páře 100 stupňů asi 13 minut. Poté vychladíme a mužeme zalít sádlem, servírujeme s rozpečenou bagetkou.