Maso

Hovězí guláš se zeleninou

4 porce

Guláš

celkem 5840 kJ/1 porce 1460 kJ

20-30 g oleje
600 g hovězího zadního na kostky
180 g cibule najemno
česnek
sladká mletá paprika
300 g červených paprik
300 g čerstvých nebo drcených rajčat
čerstvá majoránka
sůl, pepř

Na oleji zasmahneme cibuli s česnekem, chvilku podusíme, zasypeme sladkou paprikou, zasmahneme a přidáme hovězí maso. Až se maso zatáhne, podlijeme vývarem a přidáme nadrobno nakrájenou, rozmixovanou (popř. namletou) zeleninu, sůl a pepř, přivedeme k varu, stáhneme a necháme dusit. Dle potřeby přidáváme vývar. Ke konci přidáme čerstvou majoránku.

Cereální karlovarský knedlík

celkem 3400 kJ/1 porce 850 kJ

250 g cereálního pečiva
230 g mléka
2 vejce
40 g hrubé mouky nebo krupice
nasekaná petrželka

Na knedlíky si na kostičky nakrájíme den staré pečivo, které zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Přidáme žloutky, prosátou mouku a nasekanou petrželku, osolíme. Nakonec přidáme sníh z bílků a lehce promícháme. Z těsta tvarujeme šišky, zabalíme je do freshfolie, na koncích zavážeme a dáme do vařící vody. Vaříme asi 20 minut.

Další recepty Celý díl