Ryby a mořské plody

Pečený candát na bylinkovém máslem s houbovým kroupetem

4 porce

720 g očištěného candáta
200 g BIO jáhly
4 stroužky česneku
2 banánová šalotka
40 g sušených hřibů
50 g mražených hřibů
80 g čerstvé máslo
tymián, sůl, pepř
50 g strouhaného sýru grana padano
0,5 l teplého kuřecího vývaru
1 dl bílé víno

V rendlíku rozpustíme máslo a zpěníme na jemno nakrájenou šalotku a česnek. Přidáme sušené houby, svazek tymiánu a jáhly. Prorestujeme pomalu zalijeme bílým vínem, zredukujeme, přidáme mražené hříbky a podléváme postupně teplým kuřecím vývarem stejně, jako když připravujeme italské rizoto. Před servírováním zjemníme máslem a na jemno nastrouhaný sýr Grana Padano, dále již nevaříme!

Ryba

Rybu osušíme, na kůži nakrojíme na dvakrát a ze strany masa osolíme a opepříme černým pepřem z mlýnku. Na rozehřátou pánev přidáme trochu přepuštěného másla a opečeme nejprve na straně kůže do zlatova! Poté snížíme teplotu, přidáme drcený česnek a snítky tymiánu a rybu otočíme a necháme dopéct. Rybu servírujeme na kroupeto a přes rybu polijeme výpek i s opečeným drceným česnekem!

Další recepty Celý díl