Různé

Žemlovka

4 porce

Tuzemský Rum
200 g Smetany
50 g cukr moučky
300 g tvarohu
50 g cukr krystalu
30 g rozinek namočených v rumu
30 g bílků
50 g cukru
15 g vody
3 ks jablek
200 g cukr krystalu
100 g vody
4 g skořice
12 plátků domácího chleba

Rum smetanu a cukr moučku smícháme dohromady (k namočení domácího chleba).

Tvaroh a cukr krystal ušleháme dohromady.

Vodu a cukr svaříme na 121 °C, nalijeme do vyšlehaných bílků a šleháme do schladnutí.

Z cukru připravíme tmavý karamel, přidáme pomalu vodu, skořici a oloupaná nakrajená jablka na plátky.

Vše naskládáme klasickým způsobem, namočený chléb, tvaroh, jablka, rozinky a na třetí vrstvu, pak dáme ušlehaný snih a pečeme 10 minut při 180 °C.

Další recepty Celý díl