Vepřový vývar s petrželovými noky a pekingským zelím

1 lžíce sůl
250 g petržel
2-3 vepřová žebra
cibule
4 l voda
10 kuliček celý černý pepř
5 kuliček celé nové koření
1 stroužek česnek
250 g celer
150 g mrkev
petrželové nať
libeček
čínské zelí
oregano

Zeleninu očistíme. Maso a kosti krátce opláchneme pod tekoucí vodou. Vložíme je do hrnce společně se všemi přísadami. Zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme „táhneme“ pod pokličkou ideálně 2 hodiny od doby varu. Před dovařením přidáme nasekané čínské zelí a oregano. Uvařenou zeleninu vyjmeme a nakrájíme. Potom hotovou polévku přecedíme a vložíme do ní zvlášť uvařené noky, nakrájenou zeleninu, na kostičky nakrájené uvařené maso, a sypeme sekanou zelenou petrželkou či pažitkou.

petrželové noky:

2 vejce
250 ml mléka
150 g polohrubé mouky
sůl
hrst čerstvé petrželky, nasekané nadrobno
kořenová petržel

Rozšlehejte vejce s mlékem, moukou, solí a petrželkou na hladké těsto. Přidejte nastrouhanou uvařenou petržel, vytvarujte z těsta noky a vařte cca 8 min v osolené vodě.

Další recepty Celý díl