Maso

Hovězí dušené na pepři

4 porce

400 g hovězí kulatá plec
150 g cibule
50 g sádla
10 g celého černého pepře
mletý černý pepř
celý kmín
sůl
sádlová jíška dle potřeby

Příloha: těstoviny (vařená kolínka)

Dáme si rozpálit sádlo a přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, celí černý pepř, celý kmín a orestujeme do zlatova až hněda. Poté vložíme hovězí maso nakrájené na kostky a orestujeme, až je maso zatažené, zalijeme hovězím vývarem a necháme dusit do měkka. Měkké maso vyndáme a omáčku zahustíme sádlovou jíškou, dochutíme solí, mletým černým pepřem, přecedíme a maso vložíme zpět do omáčky. Podáváme s vařenými těstovinami.

Další recepty Celý díl