Rillete z kuřecích stehen

4 kuřecí stehna
250 ml (1 šálek) suchého bílého vína
100 ml vody
1 stroužek česneku, drcený a nasekaný
2,5 ml (1/2 lžičky) nového koření
špetka muškátového oříšku
2 bobkové listy
2 snítky tymiánu
mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
40 g másla

Kuřecí stehna spolu s vínem, vodou, česnekem, nové koření, muškátový oříšek, bobkový list, tymián a koření. Zakryjte těsně přiléhajícím víkem a dáme péct do trouby 160°C na hodinu. Odstraňte z tepla a dejte stranou vychladnout. Kosti opatrně vyjměte a pomocí dvou vidliček maso natrhejte na menší kousky. Zarezervujte si šťávy z vaření. Vychladlé maso dáme do sterilizovaných sklenic a zalijeme šťávou z vaření. Rozpusťte 20 g másla a rillette nalijte v tenké vrstvě. Odložíme na chlad a uložíme na chladné místo.

Další recepty Celý díl