Moučníky a cukroví
Bublanina s ovocem
3 vejce
340 g mouky – polovina hladké a polovina hrubé celozrnné špaldové mouky
125 g másla
90 g třtinového cukru
2 kávové lžičky vinného kamene
2 dl syrovátkového nápoje Amálka vanilková
2 lžíce prášku cca 35 g
citrónová kůra bio
bourbon vanilka
100 g mandlí
50 g strouhaného kokosu
200 g borůvek
Máslo, cukr, žloutky umícháme do pěny, přidáme mouky s vinným kamenem, citrónovou kůru, vanilku a část kokosu, Amálku, sekané mandle a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a kokosem vysypaný plech. Povrch těsta posypeme kokosem, poklademe ovocem a mandlemi. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 stupňů. Sypeme vanilkovou syrovátkou.