Moučníky a cukroví

Karamelizovaný ananas s vanilkovo-pomerančovou omáčkou

2012-09-13 00:00:00

3 porce

3/4 ananasu
200 g cukru
100 g másla
3 anýzové hvězdičky
200 ml pomerančové sťávy
banán
vanilkový lusk
3 celé skořice

Oloupejte ananas a odstraňte vnitřní dřevnatý střed. Nechte zkaramelizovat cukr v hrnci, dokud nezhnědne a poté přidejte pomerančovou šťávu spolu s máslem a dalšími přísadami. Do této karamelizované směsi přidejte ananas a nakrájený oloupaný banán. Vařte ananas, dokud nezměkne, asi 25 minut. Vyjměte ananas, anýzové hvězdičky, vanilkový lusk a skořici. Umíchejte zbylou směs ručním mixérem do krémové omáčky. Servírujte ananas na talíř a přelijte jej teplou krémovou omáčkou. Ihned podávejte!

Další recepty Celý díl