Těstoviny

Čerstvé tagliolini s carbonarou z plodů moře

2012-09-13 00:00:00

3 porce

5 vajec
500 g mouky
6 lžic olivového oleje
2 kalamáry
sépie
humr
krevety
10 škeblí (srdcovek)
6 lžic omáčky Caciucco
100 g másla
sůl
pepř
3 lžíce lososového kaviáru
kytička petržele
cibule
2 stroužky česneku

Smíchejte mouku a vajíčka a připravte si těsto na čerstvé těstoviny, které nechte uležet v lednici.

Připravte si omáčku na těstoviny z plodů moře. Osmažte nakrájenou cibulku na olivovém oleji a přidejte česnek. Na pánev nasypte nakrájené kalamáry, sépie, humra a krevety. Odstraňte skořápku z mušlí a přimíchejte je ke směsi, kterou přelijte caciucco omáčku. Přidejte máslo a míchejte, dokud nedosáhnete krémové omáčky. Uvařte těstoviny v dostatečném množství osolené vody. Připravené scezené těstoviny přidejte do omáčky a posypte nakrájenou petrželkou. Servírujte těstoviny s plody moře na talíř a nahoru přidejte lžíci lososového kaviáru.

Další recepty Celý díl