Různé

Pikantní kalamáry

Omáčka

1 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce nasekané bílé cibule
1 lžíce nasekaných čerstvých chilli papriček
1 lžička nasekaného česneku
3 lžíce sójové omáčky
5 lžic sladké sójové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky

Olej, cibuli, papričky a česnek smažíme na oleji po dobu jedné minuty, potom přidáme omáčky a vaříme další 3 minuty.

Salát

150 g kalamárů usmažených v oleji s moukou
30 g červené cibule na plátky
20 g nakrájené jarní cibulky
10 g bazalky
10 g máty
10 g koriandru
4 g zázvoru
2 g nakrájené čerstvé chilli papričky
5 g čerstvého zeleného pepře

Kalamáry smažíme dokud nejsou křupavé, poté promícháme se salátem a omáčkou a servírujeme.

Další recepty Celý díl