Maso

Rozmarýnový špíz z hovězí svíčkové s pečenými bylinkovými brambůrky

4 dlouhé stonky rozmarýnu
2 červené cibule
400 g hovězí svíčkové
30 g mořské soli
olivový olej

Stonky rozmarýnu očistíme, necháme si na konci pár snítek a zbytek snítek si nasekáme najemno. Očistíme hovězí svíčkovou a nakrájíme ji na menší medailonky. Očistíme červenou cibuli a nakrájíme ji na půlměsíčky. Medailonky a červenou cibuli na střídačku napíchneme na rozmarýnový stonek. Špíz okořeníme zbytkem nasekaného rozmarýnu a solí, potřeme olivovým olejem, lehce opečeme na pánvičce na olivovém oleji z každé strany cca 6 minut dle velikosti masa.

Bylinkové brambůrky

400 g nových brambor
40 g čerstvě sekaných bylinek (rozmarýn, šalvěj, izop, saturejka, koriandr)
30 g hrubozrnné mořské soli
olivový olej

Nové brambory omyjeme a necháme ve slupce, nakrájíme je na půlměsíčky, okořeníme sekanými bylinkami a hrubozrnnou mořskou solí. Mezi brambory vetřeme olivový olej. Pak lehce pečeme při 160 °C po dobu 45 minut.

Další recepty Celý díl