Chat

šéfkuchař

Přemek Forejt

Záznam chatu ze čtvrtka 13. listopadu

ANTI: „Jaké chyby a nedostatky má české kuchařské umění?“

Přemek Forejt: „řekl bych, že největším strašákem je zahušťování omáček moukou. Je jasné že do některých receptu nemyslitelně patří, ale mělo by se dát vždy pozor, aby v omáčce nestála vařečka.“

ANTIMONY: „Je hlad nejlepším kuchařem?“

Přemek Forejt: „Je a nejlépe se vaří, když je člověk hladový. Já když vařím hladový, ták máme doma hostinu, protože toho navařím vždy spoustu. Člověk má prostě na všechno chuť.“

ANTI: „Která země má nejlepší kuchařské umění?“

Přemek Forejt: „To se nedá specifikovat, myslím že má každý to svoje. Já miluji tu pestrost, nemám nejoblíbenější kuchyni. Ale je pravda, že sám rád kombinuji Asijskou kuchyni s klasickou českou.“

ANTIMONY: „Jste oficiálně Přemysl?“

Přemek Forejt: „Ano jsem“

ANTICYKLON: „Jaké je české kuchařské umění v současnosti?“

Přemek Forejt: „Myslím, že velice dobře, za posledních 10let vyrostlo v české republice spousta krásných podniků, které to opravdu myslí vážně a dělají svojí práci opravdu dobře.“

ANTI: „Komu fandíte v ledním hokeji a komu v klasickém fotbale?“

Přemek Forejt: „TO je přece jasné, jsem rodilý Brňák, takže v hokeji Kometě. A ve fotbale AC Milan“