Chat

cukrář

Josef Maršálek

Záznam chatu z pátku 13. prosince 2024

Aneta: „Dobry den ,mate nejake oblíbené cukroví nebo prozradil by jste nějaký zajímavý recept na cukrový ktery je vaše oblíbené nebo se dnes už nedela“

Josef Maršálek: „Dobrý den, receptů jsem publikoval stovky, jsou běžně na internetu, v knihách a nebo na mém instagramu :)“

Aneta: „Dobry den ,pate nejaky recept na perníčky ktere budou opravdu měkké vyzkoušela jsem několik receptů a vzdy mi stvrdly.Nebo mi poraďte kde se da udelat chyba ? Perníčky když peču doporučený čas zdají se mi nedoceněný a nechám je tam tak minutu nebo dvě navíc“

Josef Maršálek: „Určítě nepřidávat čas. Nejlepší recept hledejte u pernikáře...“

Martina: „Dobré ráno, pane Maršálku. Včera jsem pekla ořechové tyčinky(placka z ořechů, cukru a bílků nakrájená na proužky) a poledováno(cukr, bílek). V troubě se to nafouklo a poleva popraskala, jsou z toho nevzhledné placky. Nevíte, čím by to mohlo být? Moc děkuji za odpověď.“

Josef Maršálek: „Neznám recept, ale pravděpodobně moc vysoká teplota v troubě“

DAYD: „Proč se Váš web jmenuje Maršálkovo?“

Josef Maršálek: „Protože se jmenuju Maršálek“

Kryštof Balaj: „Jaké je být cukrářem?“

Josef Maršálek: „Práce snů“

DAYD: „Jaké to bylo pracovat pro britskou královskou rodinu?“

Josef Maršálek: „Pocta“

DAYD: „Jaký máte akademický titul, jaké máte akademické tituly?“

Josef Maršálek: „Ing.“

bohuslava: „Dobré ráno, musím Vás moc pochválit, pokud hledám nějaké recepty na netu, zak jedině ty Vaše. Mám vyzkoušeno, že báječně fungují. Zejména jsem vždy bojovala se sněhovým pečivem a teď se daří skvěle. Peču jen pro rodinu, já sladké skoro nejím, o to větší úsilí. Ať se Vám daří. Zdraví Bohuslava, Tábor“

Josef Maršálek: „Děkuju!“

Zdenka: „Dobré ráno, vánočka mi každý rok ujede stranou i když do ní zapíchám špejle a mám ji nižší. Co dělám špatně, přestože postupuji přesně podle receptu. Děkuji“

Josef Maršálek: „Naučte se plést vánočku ze 6 pramenů najednou...“

Lucie: „Dobré ráno Pepi, moc Vás zdravím. Jste moc milý člověk a ja bych se Vás ráda zeptala, jak jste spjat s rodinou Remešových z Jeseníku nad Odrou. Všechny je dobré znám, protože v Jeseníku nad Odrou bydlím celý život. Moc Vás zdravím a přeji krásné Vánoce“

Josef Maršálek: „Jeeee. Jejich táta je bratr mé babičky :)“

Jára: „Dobré ráno,prosím vás z jaké mouky se dělají noky.Dělal jsem z hladké a byly tvtdé,z polohrubé taky ztrdly.Dávám mouku teplou vodu,sůl trochu oleje.Do vody taky sůl a olej po uvaření oplachu v chladné vodě.Děkuji a přeji krásné Vánoce.“

Josef Maršálek: „hrubá :)“

Aneta: „Kde se daji vaše knihy koupit prosim na webu jsem objevila jen vase dvě nejnovější“

Josef Maršálek: „Každé knihkupectví“

Ivča: „Krásné dobré ráno! Děkuji za vaše recepty podle kterých se mě dobře peče.Přeji Vám krásné vánoční svátky. Ivča“

Josef Maršálek: „I Vám“

bohuslava: „Pro Zdenku: k vánočce - zkusila jsem plést ze šesti, asi jsem nechala méně dokynout, praskla. Plést je na začátku složité, ale jde to a je to rychlé. Jenže rodině se nelíbí, jsou konzervativní. Tak držím palce!“

Josef Maršálek: „Přesně tak“

DAYD: „Prochází láska žaludkem?“

Josef Maršálek: „Určitě.“

DAYD: „Jak se Vám spolupracuje s Terezou Bebarovou?“

Josef Maršálek: „Nádherně“

Hans: „Dobrý den pane Maršálku nevíte jednoduchý recept na včelí hnízda děkuji“

Josef Maršálek: „200g vlašské ořechy, 200g cukr moučka, 25g bílek a Váš oblíbený krém“

Irena: „Dobré ráno, máte nějaký tip jak dostat co nejvíc náplně do vnitřku koláčů?“

Josef Maršálek: „Mrkněte na buchty po ránu, pomocí pytlíku“

Deny: „Dobré ráno, moc Vás zdravím, obdivuji Vás a úplně hltám Vaše knihy, ze kterých peču. Úplně jiný dotaz. Jaký je Váš oblíbený parfém? Děkuji a všechno nejlepší do nového roku a krásné vánoce ❤️“

Josef Maršálek: „Míchám sinsvé vlastní, základ je oud, sandal a růže“

Hanka: „Milý Josefe,chceme Vás moc pozdravit z Hranic, jsme moc pyšní na to,že taková slavná osobnost pochází z našeho kraje. Dokonce jsme studovali na stejném gymnáziu.❤️ Chceme Vám popřát krásné Vánoce, pohodu v rodinném kruhu, lásku a pohodu a mnoho splněných snů do nového roku.❤️❤️❤️“

Josef Maršálek: „A já Vám. Děkuju moc. x“

Eva: „Dobré ráno, pekla jsem podle vašeho video receptu Nejlepší vánočka podle Josefa Maršálka. Dodržovala jsem postupy i časy a těsto bylo hodně řídké, musela jsem dost podsypávat a přidat trochu mouky, v recenzích byly podobné reakce. Vánočka po upečení byla výborná, jak to udělat pro příště, ubrat při přípravě mléko nebo rovnou přidat více mouky? Děkuji a přeji pohodové vánoční svátky“

Josef Maršálek: „Ne, jen déle hníst, Všichni v diskuzích mají stejný problém: nic neohřívat a nic nepřidávat.“

Olga: „Dobré ráno Josefe Chci vás moc pozdravit a hlavně poděkovat za výborný recept na vánočku.Je opravdu nej“

Josef Maršálek: „Děkuju!“

Řepová Dagmar: „Mám dotaz, zda byste měl zájem o recept na vánoční cukroví ze švestkových jader? Recept pochází od sestry mé prababičky, která byla kuchařkou v rodině Colloredo-Mansfeld. Nikde jsem na toto cukroví nenarazila. Pekly jsme ho se svojí babičkou jako děti. Máte-li zájem, ráda vám ho předám. 730 562 864“

Josef Maršálek: „Určitě moc rád. marsalekjosef82gmail.com“

Hanka: „Dobré ráno, ráda zkouším vaše recepty, jsou úžasné vždycky se hned vše sbaští. Vaše knihy jsou moc krásné. Těší mě že kousek od nás bydlí takový úžasný člověk jako jste vy. Krásné vánoční svátky a hodně zdraví do nového roku,to je to nejdražší co máme. ♥️“

Josef Maršálek: „Děkuju milion.“

Lenka: „Dobré ráno Josefe, tak teď jste mi udělal velkou radost. Každý rok na Štědrý den ráno si dáme domácí vánočku s máslem a marmeládou (jahodová nebo malinová) a kakao. A to tak mám už 45 let bez vyjímky. Přeji vám krásné Vánoce a hlavně hodně pohody a zdraví. Lenka“

Josef Maršálek: „Děkuju. I Vám.“

Ilona: „Včera jsem pekla pusinky podle vašeho receptu, dneska se trochu lepí, jak to napravit?“

Josef Maršálek: „Dosušit. Málo upečené“

Pavla: „Jste obrovsky sympatak.“

Josef Maršálek: „Vyyyyyyyyxyx...“