Chat

Josef Maršálek
Záznam chatu z úterý 24. října 2023
Nachtigalova: „Pane Marsalku, jste velky sympatak, jsem cerstvou a stastnou majitelkou vasi krasne veleknihy Cokolada. A fandim vam i v tanci, dotancujte co nejdal. Drzim pesti.“
Josef Maršálek: „Děkuju moc“
Milda: „Dobrý den můžu se zeptat prosím jaký je Marek Eben mimo obrazovku? Děkuji za odpověď“
Josef Maršálek: „Více než fantastický“
denmark: „Jaké to je být cukrářem?“
Josef Maršálek: „Nejkrásnější a nejsladší práce na světě“
denmark: „Jak se díváte na veganské cukrářství?“
Josef Maršálek: „určitě má na trhu své místo a jeho oblíbenost se neustále zvyšuje“
ANTIMONY: „Jaký jste cukrář?“
Josef Maršálek: „kreativní“
ANTIMONY: „Jaká je česká cukrářská komunita?“
Josef Maršálek: „Různorodá“
denmark: „Jak a proč jste se stal cukrářem?“
Josef Maršálek: „Byl to můj výběr od dětství a zbytek se dozvíte v knize Péct, milovat a žít“
Majka: „Dobré ráno,jste rád,že jste se dostal do StarDance?Ať se daří.“
Josef Maršálek: „Teď už jsem :) a moc děkuju.“
ANTIMONY: „Jaké je české cukrářství?“
Josef Maršálek: „bohaté a krásné“
Martin: „Dobrý den.Kde najdu recept na vaše jedinečné koblihy.Děkuji.“
Josef Maršálek: „v knize KYNUTÉ. Díky!“
Jana Sítková: „Dobré ráno pane Maršálku,, díky moc za vaši práci a cenné informace z cukrářskeho umění . Stále je se co učit . Fandím vám ve Star Dance. Knihy super. Mnoho úspěchu JS“
Josef Maršálek: „Jste zlatá. Moc děkuju!“
Jana: „Krásné ráno, Josefe kde mohu ochutnat Vaše zákusky? Pokud je to možné? Šlo by mi prosím poslat podepsanou fotku, případně se s Vámi někde vyfotit? Moc Vám fandím, koukejte to SD vyhrát!“
Josef Maršálek: „Děkuju!“
Eva: „Krásné dobré ráno, chtěla bych se Vás zeptat, jestli se Vám stalo že se třeba srazí krém, nevykyne těsto nebo se udělá zákalec. Jak se zachovat, být v klidu a začít znovu nebo se na to vykašlat a zkusit to až za nějakou dobu. Pěkný den a spoustu dalších úspěchů.“
Josef Maršálek: „zachovat chladnou hlavu a 99% všeho se dá nějak napravit“
Jindra: „Dobrý den mám moc rád čokoládu a vy Jindra“
Josef Maršálek: „Taky :)“
Libor: „Dobrý den, kdysi dávno, tak před 50 lety jsem dostal čokoládu Suchard. Chutnala úplně jinak ( lépe) než naše československé čokolády tehdy na trhu. Čím to bylo? Složením nebo jinou technologií výroby? Díky za odpověď.“
Josef Maršálek: „Určitě to byla kombinace. Jak ingredience tak technologie a know how“
Mirka Cermanová: „Pane Maršálek, nemám na Vás dotaz, jen vás chci moc pozdravit a popřát jen to nejlepší a ať se vám daří jak v životě, tak ve Stardance. Moc Vám fandím. A těším se i na novou serii Peče celá země. Hodně zdraví Vám i Vaším blízkým a mějte se krásně.“
Josef Maršálek: „Děkuju moc!“
Lucie: „Dobrý den přeji Vám aby jste se ve StarDance dostal co nejdále. Ještě bych měla otázku kdy se prosím začne vysílat Peče celá země. Děkuji a přejí hezký den“
Josef Maršálek: „Děkuju! v lednu :´)“
Ludmila: „Dobrý den pane Maršálek, jsem již žena seniorka, velmi Vás obdivuji a přes to, že peču od velmi mladých let, vlastnili jsme pekárnu v krásné dědine na Slovácku, takže jsem s vdoleckama podstatě vyrostla, myslela jsem si, že v kynutém těste nemám konkurenci, musím Vám vyseknout velkou poklonu. Díky vašemu technologickému postupu při přípravě kynutého těsta jsem zjistila, že člověk se učí celý život. Jste úžasný, sympaťák, skvělý odborník, velmi vám fandím ve Stardance.dotaz proč mi praskají makronky? Zdraví Ludmila“
Josef Maršálek: „Děkuju moc. Jste zlatá. Makronky chtějí perfektni recept a suchou mandlovou mouku.“
Linda: „Dobré ráno, Josífku, jste věčně usměvavý, tak mě vždy zahřejete u srdíčka. Chci se zeptat na piškotový korpus. Dělám ho kolik vajec, tolik lžic hl. mouky a cukru a s našlehanými bílky + sůl. Nedávám tam tuk, neboť mi to přijde pak jako třené těsto. Děláte to také tak ? Pak se chci zeptat z jaké mouky péci chléb a jak je to s droždím, kde sehnat kvásek a jak péci. Moc děkuji. L.“
Josef Maršálek: „Zdravím. Tuk do piškotového určitě patří. Korpusy jsou vlačné... Mrkněte na Buchty po ránu. Je tam piškot i chleba.“
Milena: „Dobré ráno, jaká je nálada před vysíláním sobotního přenosu než vyjdete na taneční parket...“
Josef Maršálek: „Báječná“
Karolína: „Dobrý den, dnes mám k obědu v plánu kynuté knedlíky s borůvkami. Budete to premiéra. V receptech jsem googlila, zda borůvky předem rozmrazit nebo ne. Prosím, co byste doporučil Vy? Děkuji, ať Vám to tančí a peče. Karolína“
Josef Maršálek: „určitě nerozmrazovat“
Jana: „Pane Josífku srdečně Vás zdravím a přeji úspěchy v taneční soutěži.“
Josef Maršálek: „moc děkuju“
Iva B.: „Dobré ráno Josefe, můj šestiletý Maxík Vás miluje protože umíte krásně ukázat pečení, a jste jediná staaar kterou sleduje ve stardance.. moc Vám fandíme. Mějte hezký den.“
Josef Maršálek: „Jste lásky. Děkuju!“
Patrik: „Dobré ráno Josefe. Jaká jsou ta 4 pravidla u pečení? :) Děkuji. Patrik“
Josef Maršálek: „Klid, kvalitní recept, digitální váha a dobrá trouba“
Martina: „Dobrý den, pane Maršálku, než položím otázku, tak Vám chci poslat energii do Star Dance. Moc Vám fandíme. Váš pořad Buchty po ránu jsem občas zachytila a i něco dle receptu upekla. Ale teď dotaz. Mám perníčkové těsto. Všichni mi perníčky chválí, jsou hned měkké a dlouho vydrží. Jen se mi občas stane, že mám krásný tvar a v troubě se to nějak rozteče a marně hledám, co jsem vykrojila. Čím to může být? Těsto dělám v robotu. Tady recept:400 g hl.mouky OO,120g medu,160g cukr moučka,60g másla, 2 vejce, 1KL perník.koření,1KL jedlé sody, kůra z poloviny citronu. Děkuji moc za odpověď.“
Josef Maršálek: „Zkuste těsto mnohem déle zpracovat před odležením...“
Marie: „Díky za rady při pečení, ať se daří v tanci. S tím překonáváním překážek mám hned po ránu lepší náladu“
Josef Maršálek: „Díky!“
Marie Chmelová: „Děkoji za Vaše pořady. Před lety jsem se dala do kynutého těsta, a zamilovala jsem si ho natolik, že žádný víkend se neobejde bez nějaké té "kynutinky". Dokonce i knedlíky plněné čímkoli. Při vzpomínce na první pokus - v 11ti letech,ktz se knedlíkem dala bourat Berlínská zeď, se jen usmívám. Ještě jednou děkuji a mnoho úspěchů ve všem.“
Josef Maršálek: „Děkuju!“
Lenka: „Dobrý den, mám bezlepkovou dietu, intolerance na laktózu, bílek, sóju, ořechy a luštěniny. Máte radu, jak udělat dobré rohlíky? Děkuji. Přeji pohodový den. Lenka“
Josef Maršálek: „Sledujte Radku Vrzalovou Bezlepkovámatka“
Linda: „Pane Maršálku, můžete prosím zmínit ty 4 poučky, které musí dodržovat cukrář ? Děkuji. L“
Josef Maršálek: „Klid, Kvalitní recept, digitální váha, dobrá trouba“