Chat

Josef Maršálek
Záznam chatu z úterý 14. března 2023
Jitka Soukupová: „Dobré ráno, pane Maršálku! Zajímalo by mne, jak se díváte na používání tuku do sladkého kynutého těsta- konkrétně mám na mysli vyškvařené sádlo d domácího králíka či kuřete. Celý život to tak praktikuji- někdy půl na půl s máslem, někdy pouze sádlo- podle své babičky. Patřím už do té kategorie, kdy nejlepší váha je mé oko a zužitkuji do těsta jakýkoli zbytek smetany, šlehačky či jogurtu....“
Josef Maršálek: „Zdravím. Babička sádlo dávala taky a já se mu nebráním. když máte desítky let praxe, dovolit si můžete spoustu“
Marcela: „Dobrý den p Maršálku, nejprve bych vás ráda pozdravila a zeptala se, když bych si chtěla pomoci při kynutí těsta v troubě, na kolik stupňů a na jak dlouho? Předem vám velice děkuji za odpověď. Mějte se hezky.“
Josef Maršálek: „Těsto dobře přikrýt, nesmí okorat, 30C a horkovzduch. Do dvojnasobného objemu“
viťa: „Krásný den, pane Maršálek, co vy a Mezinárodní knižní veletrh? Který, začátkem v Květnu 2023 má se konat. Jako host budete se veletrhu Knihy účastnit. Aby, také přišla, i paní Terezka Bebarová.. Děkuji za odpověď“
Josef Maršálek: „Dobrý den, momentálně neumím potvrdit.“
Zdeňka Blokšová: „Nemám na Vás dotaz, chci Vás moc pozdravit . Jsem z Bohumína a paní Terezka odtud pochází. Váš krásný program ne vždy vidím, v sobotu však nasměroval co budu dělat. Buchty s tvarohem, borůvkami a pistaciemi, ty jsem nahradila ořechy, se povedly. Ještě dnes budou. Úžasné jsou rady, jako vlastni řídké povidla zhustit. Manžel, vnučka i snacha už si také na buchtách smlsli. Pořad se povedl a přeji další krásné činnosti. Krásný den. Zdeňka Blokšová“
Josef Maršálek: „My moc děkujeme a zdravím Vás i Terezku“
Valášková Jitka: „Dobry den, nemam dotaz, jen chci konstatovat ze jste nesmirny sympatak, fajn chlap.“
Josef Maršálek: „Oooooooooooo Děkuju!“
Lucia: „Dobrý deň Pán Maršálek moc vám fandím ste sympatický, milí človek a úžasný cukrár ❤️rada pozerám aj ten váš nový program s Terezkou. Prajem vám v živote všetko dobré“
Josef Maršálek: „Jste zlatá, my Vám také.“
Ivana: „Dobré ráno, dotaz nemám, ale chci Vám říct, že jste naprosto úžasný člověk s tak klidnou energii. Miluju sledovat pořady s Vámi…to mám pocit, že je svět v pořádku. Děkujeme za Vás! Krásný den“
Josef Maršálek: „Mám stejný pocit. Moc díky.“
Olga: „Dobré ráno p.Josefe Moc děkuji za krásné recepty.Peču již mnoho let ,ale od doby co vás sleduji v TV i na internetu , kupuji vaše knihy jsem se i ve svých 60 let dozvěděla mnoho nového. Přeji vám vše dobré v osobním i profesním životě. Olga“
Josef Maršálek: „Moc děkuju, vážím si toho.“
jarys: „Dobrý den pane Maršálku. Podle receptů mojí matky bych měl dávat třeba do kynutých knedlíků nebo i buchet půl balíčku kvasnic, ale dávám tam balíček celý (42g), abych tu zbylou půlku pak nemusel za pár dní vyhodit slepicím z důvodu třeba plísně. Tj. dávám tam 2x tolik kvasnic. Změní se pak něco u toho pečiva? Jde mi o chuť, jestli ty kvasnice z toho pečiva nebudou zapáchat (kdybych jich tam dal i více)? Děkuji za odpověď a zdravím, jf.“
Josef Maršálek: „Prosím, dejte jen půlku a zbytek na pomazánku, závařku a nebo dobře zabalit a zamrazit.“
Eva Mašterová: „Dobré ráno, pane Maršálku Budou další díly peče celá země??? A jak ste se stal cukrářem? Bylo to pro vás náročné se stát cukrářem? Děkuji moc za vaši odpověď Eva Mašterová“
Josef Maršálek: „Ano, budou. Natáčíme letos a vše se dozvíte v knize Péct, milovat a žít.“
Dana: „Zdravím a prosím poradit, vnučka nesmí vejce a já ráda peču. Mohu vejce něčím nahradit nebo vynechat? Děkuji za odpověď.“
Josef Maršálek: „Jak ve kterém receptu. Sledujte Radku Vrzalovou, Bezlepkovou matku.“
Jana: „Hezké ráno, chci se zeptat zda ve vašem pořadu Buchty po ránu budete predvádět makronky,škvarkové placky a odpalované těsto.Na každou neděli se dívám, hodně peču a ráda se učím nové věci a posoudím kde třeba dělám jinak.Moc děkuji a přeji mnoho pořadů o pečení Jana“
Josef Maršálek: „Všechno bude.Díky!“
viťa: „Dobré jitro, pane Maršálek, co vy a Karlovy Vary? Třeba, i na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2023 pojedete se podívat. Snad možná, hostem v České televizi budete. Který, právě v termínu: 30. 6. - 8. 7. má být. Děkuji za odpověď“
Josef Maršálek: „Zdravím, je to možné, tři roky po sobě jsem byl...“
Alena: „Dobrý den, Váš pořad mne moc baví. Jste vážně vtipný. Chci se zeptat zda budete prezentovat nějaké jednoduché těsto na štrůdl:-). Chci říci jablečný závin. Děkuji“
Josef Maršálek: „Mrkněte na Kluky v akci, dělali jsme s Ondrou tažený.,.,..“
Dana: „Dobré ráno. Chtěla bych se zeptat jaký dezert máte ze všech úplně nejraději? V sobotu jsem zkoušela věnečky z knihy čas na pečení. Ježišmarja, byly dokonalé.“
Josef Maršálek: „Miluju větrník a vánočku...“
viťa: „Dobré ráno, pane Maršálek, snad doufám. Že, vy na mě nebudete se zlobit. Ale, jenom můžete paní Tereze Bebarové vyřídit. Velkým divákem jsem. A pak, pořady a filmy, seriály, Divadlo sleduji. Děkuji za ochotu“
Josef Maršálek: „Moc rád! Děkuju a děkujeme!“
viťa: „Hezký den, pane Josefe, jest-li pak, i pozvánku můžete dát, pro zpěvačku a textařku: Kaci? Aby, ona v pořadech byla, jako vaším hostem! Děkuji za ochotu, divák viťa“
Josef Maršálek: „Zdravím. To jde za dramaturgy ...“
viťa: „Hezký den, pane Maršálek, co vy a Jaro 2023? V České republice na dveře klepe. A také, krásné Jaro můžete opětovat, pro zpěvačku: Kaczi! Děkuji za vyřízení“
Josef Maršálek: „Díky“
ANTI: „Je alkohol v cukrářských výrobcích nebezpečím?“
Josef Maršálek: „Proboha proč?“
ANTICYKLON: „Jaká by měla být etika a morálka cukráře?“
Josef Maršálek: „Stejná jako u všech lidí profesí.“
DAYD: „Jak se díváte na sladkosti bez cukru?“
Josef Maršálek: „Mají obrovské místo na trhu.“
DAYD: „Jaké jsou podle Vás současné české cukrárny?“
Josef Maršálek: „Nemáme se za co stydět.“
denmark: „Co říkáte na veganské cukrářství?“
Josef Maršálek: „Proč ne?“
Markéta: „Jak jste se stal cukrářem?“
Josef Maršálek: „Celou cestu najdete v knize Péct, milovat a žít“
Marcela: „Mám strach z odpalovaného těsta, přesto bych se do něj ráda pustila. Měl by jste pro mě nějakou radu, abych uspěla? Děkuji za odpověď. Hezký den“
Josef Maršálek: „Nebojte se a sledujte Buchty po ránu. Vše si ukážeme.“
Renáta: „Krásný den,prosím,do kefírové buchty patří kefir vychlazený,nebo pokojové teploty?Moc děkuji!“
Josef Maršálek: „Je to úplně jedno ...“
Majka: „Pěkné ráno,jak se vam líbí ve studiu? Ať se daří.“
Josef Maršálek: „Moooooooc“
Bohuslava Harantová: „Dobrý den, pane Maršálku, moc ráda Vás sleduji ve Vašich pořadech a ačkoli jste cukrář, zeptala bych se ,co znamená u mouky číslo T, a jaká mouka hladká je nejvhodnější pro pečení chleba, který už několik měsíců peču doma. Moc děkuji a přeji moc úspěchů a pevné zdraví.“
Josef Maršálek: „T je meziárodní označení a určuje typ a stupeň vymletí mouky.“
Eva: „Zdravím, promiňte, ale vařit s vlasy po ramená a fousy, to jsem nikde neviděla.Mám hotelovou školu, pak vysokou, ale kuchař musí plnit zásady hygieny. ‼️ Toto neni přípustné, pak host najde vlas v jídle. ‼️“
Josef Maršálek: „Zdravím. Pletete se. Musíte zaručit, aby se kusy těla nedostaly do jídla. Nic víc a nic méně.“
Lenka: „Dobrý den, kde prosím vzít takhle v březnu větvičku čerstvého rybízu? -- Jinak Buchty po ránu: vymažeme papírem od másla, nejde-li vyklopit, přikryjeme mokrou utěrkou - hned jsem v kuchyni mojí babičky a hned jsem v neděli naučila dceru. Jste s Terezkou báááječní, moc zdravím z Bohumína.“
Josef Maršálek: „Děkujeme!Zkuste Kunratickou stodolu.“
Jana: „Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je velká chyby ,když dám do receptu na Honzovy kynuté buchty celá vejce ne jen žloutky, je mi líto těch bílků , které nezpracují.Jinak moc děkuji za super nápad s tím rozpuštěným máslem na plechu, kde ty buchty v tom pěkně vykoupeme.Děkuji za odpověď a přeji hezký den“
Josef Maršálek: „Vše je možné.“