Chat

Mirka van Gils Slavíková
Záznam chatu ze čtvrtka 27. února 2020
Majka: „Hezké ráno,šla byste znovu do druhého kola PEČE CELÁ ZEMĚ?“
Mirka van Gils Slavíková: „Samozřejmě, je to tak krásný projekt, že je radostí být součástí“
Dana: „Dobré ráno. Velice Vás obdivujeme. Právě vymyšlíme chutné pohoštění pro předškoláky. Rychlé, snadné na plech..:) Máte nějaké tipy někde na WWWW..? Moc děkujeme za rady.“
Mirka van Gils Slavíková: „Přímo rady tohoto typu nemám, ale Google je všemocný“
Jana Svobodová: „Dobrý den, chtěla bych se zeptat na čokoládovou polevu. Vždycky, když koupím čokoládu na vaření, kterou pak na vodní lázni rozpustím, je moc hustá a nevím, čím ji naředit, aby pak zase ztuhla a hlavně, aby pak byla tak zase krásně lesklá jako od rofesionála. Ne a ne to utrefit….poradíte? Děkuji a přeji hezký den Svobodová“
Mirka van Gils Slavíková: „U čokolády je složité přesně odpovědět, protože je to o přesnosti teplot a temperace a neposledně i o kvalitě čokolády“
Majka: „Dobré ráno,sleduji pořad PEČE CELÁ ZEMĚ a už finišuje.Jak jste si to užila? Hezký den.“
Mirka van Gils Slavíková: „Hezký den, velmi jsem si užila nejen natáčení, ale i soutěžících a celé, úžasné atmosféry“
Monika: „Dobré ránko paní Mirko,jak správně pracovat s isomaltem a když něco z něj vytvořím a budu chtít dát jako ozdoba na dort,tak nebude nějak měknout.Moc děkuji za odpověď“
Mirka van Gils Slavíková: „Přímo Vám doporučím absolvovat kurz karamelu, pak dojdete kýženého výsledku“
Adéla: „Dobrý den Paní Slavíková. Chci se zeptat jaká byla cesta do Ostravy. A moc se mi líbí te v pořadu. Péče celá země.“
Mirka van Gils Slavíková: „Děkuji, cesta byla velmi příjemná a jsem šťastná, že se Vám pořad líbí“
ANTI: „Co si myslíte o veganském pečení?“
Mirka van Gils Slavíková: „Veganské pečení je velmi zajímavé a baví mě objevování nových možností v profesi, takže se tímto pečením zabývám“
jindra: „dobry den co raDA jite Jindra od olomouce“
Mirka van Gils Slavíková: „Vše, co je čistým produktem, a tím i dokonalou chutí.“
Lída Žemberiova: „Mirko teda ty máš ty ruce už světový co? Zdravíme z Plzně Lída a Štefan“
Mirka van Gils Slavíková: „To úplně nevím, ale pořád mě to baví:-)))“
Monika: „Dobré ráno, chci Vám poděkovat za úžasné porotcování jste úžasná, milá. Sledují Vás i dva pubertální synové, kteří jsou jinak stále jen u telefonu“
Mirka van Gils Slavíková: „Tak toto je nejúžasnější poklona, že jsem zvedla děti od mobilu:-))) Moc je zdravím“
iva jirošová: „Dobrý den, paní Mirko. Ráda bych se zeptala, zda jdou upéct bezlepkové kremrole, moje dvě vnučky mají celiakii a mají na trubičky chuť, když je dělám zbylým dvěma vnoučatům. Děkuji za odpověď a moc Vás zdravím, jste ohromná sympaťačka . Iva“
Mirka van Gils Slavíková: „Děkuji, budu se zaobírat touto otázkou a výsledek najdete na mých stránkách“
Dasa: „Dobrý den p. Slavíková je možné někde navštívit nějakou cukrarnicku, kde bychom ochutnali nějaké sladké dobrůtky z Vaší trouby“
Mirka van Gils Slavíková: „Ano, restaurace Tiskárna v Praze má v nabídce dezerty z mé tvorby“
Martina: „Dobrý den paní Slavíková, děkujeme za krásný pořad plný krásné inspirace. Díváme se každý týden :-) Ráda bych se vám zeptala na to, proč někdy buchta nebo chleba prasknou. I soutěžícím jejich výrobek při pečení praskl, ale už tam nezaznělo zdůvodnění, čím se to stalo. Někdy mám krásnou buchtu/chleba a jindy tam je výrazná prasklina. Víte čím to dělám? Předem vám děkuji za odpověď a přeji krásné dny :-) Martina“
Mirka van Gils Slavíková: „Poměrně evidentní chyba podtrženého kynutí, pak výrobek praská. Děkuji, že nás sledujete“
Hradečanka: „Dobré ráno, paní Mirko, vy už jste dlouho bdělá, já teprve teď potřela oči a vidím v TV sympatickou tvář. Nemám žádný dotaz, jen Vás chci srdečně pozdravit. Ráda sleduji Peče celá země, jen první díl jsem neviděla. Nejsem bůhví jaká pekařka, ale sem tam něco stvořím. Přeji hodně zdravíčka a děkuji za Vaše komentáře a rady v pořadu, ze kterých se i já snažím něco vzít si pro své "buchetky".“
Mirka van Gils Slavíková: „Děkuji a přeji lahůdkový den“
Andrea: „Krásné ráno, já žádný dotaz vlastně nemám, jen jsem Vás chtěla pozdravit. Jste skvělá a já Vás velice obdivuji, co všechno umíte a znáte. Pořad Peče celá země sledujeme pravidelně a moc se nám líbí. Díky Vám jsem zase po delším čase začala s pečením a moc mě to baví. A navíc, díky Vašim radám a vychytávkám se mi daří i recepty, do kterých bych se dřív neměla odvahu pustit.“
Mirka van Gils Slavíková: „Děkuji a přeji krásný den“
DAYD: „Jaká je podle Vás soutěž Peče celá země?“
Mirka van Gils Slavíková: „Laskavá, chutná, inspirativní ...“
Lída Žemberiova: „Mirko chtěla jsem napsat že máš ruce azbestový, sice světový taky, ale že tě to nepálí“
Mirka van Gils Slavíková: „:)))) už nepálí“
Iveta: „Dobré ráno, zajímalo by mě, zda máte nějaký tip na bezlepkové pečení. Máme doma celiaka, tak je to nutné. Já používám mouky z ořechů jako mandlovou, i kokosovou (té nemá být tolik, asi to hodně přebije chuť), pak také pohankovou používám. Měla byste pro mě nějak tip? Děkuji a přeji pěkný den! Iveta“
Mirka van Gils Slavíková: „Prosím, vydržte, v mé nové knize budou i tyto receptury“
bobeš: „Dobrý den které český moučník milují v Holandsku. A pečete ráda české nebo holandské moučníky Děkuji za odpověď“
Mirka van Gils Slavíková: „Peču velmi ráda z obou zemí. V Holandsku jsou oblíbené limburské koláče“