Chat

šéfcukrář

Josef Maršálek

Záznam chatu z pondělí 20. ledna 2020

Martina: „Dobrý den, dcera chce být cukrářkou. Každý ji od toho odrazuje, že bude muset brzy vstávat a že ta práce není ani dobře ohodnocená. Prosím, poraďte mi. Děkuji. Jinak Peče celá země je super :)“

Josef Maršálek: „Krasne rano, urcite dceri nebrante. Remeslo ma zlate dno a na rannim vstavani neni nic spatneho. Diky!“

Iveta: „Dobré ráno, jak těžké pro vás je připravit skvělý dezert, dortík bez lepku nebo třeba i laktózy? Děkuji. Zajímá mě to, protože máme v rodině celiaka a vaříme, tedy i pečeme, bezlepkově. :-) Iveta“

Josef Maršálek: „Zdravim, vse je mozne. na Instagramu je i v Cesku spoustu odborniku a cukraru -pekaru, kteri se timto zabyvaji...“

Martina: „Ještě doplním, jednou chce mít svoji cukrárnu-až získá praxi po škole- stačí ji k tomu výuční list a kolik let praxe musí mít? Děkuji.“

Josef Maršálek: „Vyucni list je propustkou k ziskani zivnostenskeho opravneni a posleze otevreni vlastniho podniku. Doporucoval bych nejprve dostatek praxe a potom vlastni misto.“

Iveta: „Dobré ráno, dal byste mi nějaký tip na pečení bez lepku? Co pomůže a zlepší postup? Nějaká finta? Děkuji a přeji pěkný den! Iveta Pěknicová“

Josef Maršálek: „Krasne rano. Bezlepkove peceni je obrovska kapitola sama o sobe, vse je mozne. U nas je spoustu cukraru, klteri se venuji prave tomuto. Googlujte...“

Majka: „Dobré ráno,už byly odvysílány 3 díly,máte už odhadnutého vítěze nebo je to ještě brzo a těžké.“

Josef Maršálek: „Dobre rano. Nechejte se prekvapit a zustante s nami!“

Alena: „Dobrý den minulý týden jsem zaslechla od Vás recept na MASARYKOVO CUKROVÍ nemohu najít recept prosím pomozte,velmi Vám fandím a přeji mnoho úspěchů ve Vaší práci“

Josef Maršálek: „Dobre rano, jak se mate? https://www.ceskatelevize.cz/porady/13247865949-napeceno/12590-recepty/8485-masarykovy-susenky/“

Bohouš: „Dobré ráno jsem sladkoholik a rád se dívám na cukrářské pořady,nejen českých ale i na zahraničních televizí. Tak se chi zeptat zda bude jen jedna série nebo bude i více sérii tohohle krásného pořadu.Děkuji“

Josef Maršálek: „Krasne rano, jak se mate? Kdyz se budou vsichni divat, tak jich muze byt hooodneeeee....Diky!“

Alena: „Dobrý den,moc se mi nový pořad líbí,ráda peču a pokouším nové výzvy,je mi jasné,že nedopečene - nežádoucí,ale myslím si že soutěžící mají málo času,když peču kynuté ,,mazlím,, se s tím třeba 4-5 hodin,co jiného jim zbyde než pečení přerušit,jinak i hodnocení všech kol bych volila anonyme,díky za váš pořad,je super,už se těším na sobotu,mějte hezký den“

Josef Maršálek: „Dobry den, diky moc za zpravu. Soutezici maji recepty, ktere nekolikrat prosly rukou naseho technologa, vzdy jim byl pridan extra cas a maji k dispozici napriklad profesionalni kynarnu. Jsme omezeni licenci, ktera je casem overena v mnoha zemich na celem svete a funguje. Diky a divejte se dal!“

Martina: „Dobré ráno, jste borec. Moc Vám celá rodina fandíme. Vaše kniha je skvělá, už se těšim na další. Mějte se moc krásně a ať se Vám daří.“

Josef Maršálek: „Dobry den, moc dekuju za Vase slova. Verte a nebo ne, nic nedelam pro sebe :) Krasny den. Josef“

Hanka: „Dobrý den, obdivuji Vaše chuťové buňky, že tak vše poznáte. Prosím Vás, když použiji do těsta na sušenky místo cukru rýžový sirup, cítím po upečení v sušenkách tuk, i když toho tuku dám méně. S cukrem je chuť vyvážená, dám více tuku, ale více tuku necítím. Je možné, že cukr tuk nasaje? Děkuji“

Josef Maršálek: „Krasne rano, diky moc za kompliment, pouziti ryzoveho sirupu jako sladidla ma spoustu specifik, doporucoval bych se zeptat nekoho orientovaneho na tuto odnoz cukrariny, spise z vegetarianskeho stylu peceni. Zkuste treba oslovit Barcu z Pece cela zeme... Hezky den. Josef“

Pavla: „Dobrý den, mohla bych se zeptat na jméno knihy kterou právě připravujete? Nestihla jsem celou vaší reportáž. Děkuji Pavla“

Josef Maršálek: „Dobre rano, diky za dotaz. Moderni Ceska Cukrarina a predobjednat ji muzete u Albatrosu...“