Chat

moderátorka a autorka kauchařek

Dita Pecháčková

Autorka populárních kuchařek dnes odloží vařečku a zasedne k chatovacímu stolku. Prozradí něco ze svých kuchařských tajemství? Zeptejte se, třeba ano!

Záznam chatu z pátku 6. prosince 2013

SK: „Vařila jste někdy klokana?“

Dita Pecháčková: „Dobrý den, jsem moc ráda, že jste tady po ránu se mnou a moc děkuju za vaše otázky. Kolokana jsem nikdy nevařila, ale jednou jsem ho jedla a moc mi to nechutnalo.“

Danys: „Používáte myčku nádobí nebo mejete nádobí ručně?“

Dita Pecháčková: „Nádobí myju v myčce. Mám ráda, když je dokonale čisté.“

SF: „Máte kuchařské vzdělání?“

Dita Pecháčková: „Mám kulinářské vzdělání od mé mámy a babiček. A celoživotního ležení v kuchařkách a zkoušení všech možných receptů.“

SF: „Máte ráda kuchařky J. Bohdalové a kuchařku J. Šejbalové?“

Dita Pecháčková: „Mám. Speciálně kuchařku od paní Šejbalové jsem strašně dlouho sháněla a nakonec jsem ji našla v jednom zapadlém antikvariátu a jsem šťastná, že ji mám. Je fakt skvělá.“

Jana Kuželová: „Dobré ráno, já žádný dotaz nemám, ale chci Vám říct, že jste pro mě v této době pohlazení po duši a Váš pořad a Vás mám jako setkání s oblíbeným člověkem. Děkuji za to.“

Dita Pecháčková: „Dobré ráno Jano, to já moc děkuju vám. Mám velkou radost, že se vám můj pořad líbí.“

IS: „Znáte recept na bramborový nákyp z filmu Grand restaurant pana Septima?“

Dita Pecháčková: „To neznám. Řeknete mi ho?“

Kamila: „Dobré ráno, děkuji Vám za kuchařku i za show, dost mě bavíte :-) Přeji hodně dalších počinů ... prozradíte něco z toho, co chystáte?“

Dita Pecháčková: „Milá Kamilo, chystám další kuchařku a sama se na ní moc těším. A děkuju moc!“

SF: „Plánujete i elektronickou kuchařku, tedy ne klasickou tištěnou?“

Dita Pecháčková: „Dobrý den, plánuju převést kuchařku Deník Dity P. i do elektronické podoby.“

SF: „Jste i gurmánka?“

Dita Pecháčková: „Pokud myslíte, jestli ráda jím a všechno chci neustále ochutnávat, tak ano.“

JINDRA: „co rada varite jindra od olomouce“

Dita Pecháčková: „Jindro, asi za všeho nejradši peču. Vařím ráda vlastně cokoliv, jen mě moc nebaví obalovat řízky.“

Irena Hrabovská: „Dobré ráno, chtěla bych vás jen pozdravit a poděkovat za krásný pořad, který pro nás tvoříte. Konečně něco krásného a pozitivního v této hektické době. Děláte to moc dobře. Děkujeme“

Dita Pecháčková: „Milá Ireno, děkuju moc!“

IS: „Kolik jste napsala kuchařek?“

Dita Pecháčková: „Napsala jsem kuchařku Deník Dity P. a pak jsem se svojí redakcí udělala dvě kuchařky Albert v kuchyni (Od jara do zimy a Spolu u stolu).“

Simona: „Krásné ráno Dito, díky moc za pořad a skvělé recepty. Nejsou krásnější okamžiky než ty s rodinou nad Vaší báječnou sekanou nebo třímlékovým dortem. A z tohoto pořadu je vidět, že rodina a přátelé a vaření jsou pro Vás nejvíc :-)“

Dita Pecháčková: „Milá Simono, to máte pravdu. Rodina, přátele a vaření jsou pro mě rozhodně nejvíc.“

Renata: „Dobré zasněžené ráno :) Dito, nezjisitla jsem úplně, co je ingrediencí vašeho pudinkového trufle ..tedy jestli to píšu správně? Která tyčinka (snickers) . Děkuji , koukat na vaši vášeň k jídlu a vaření mám podobné. Hezké sváteční nadcházející dny. Vaše kniha je u nás už bohužel vyprodána :(“

Dita Pecháčková: „Milá Renato, je to snickers. A kuchařka už se dotiskuje, tak snad u vás už zase brzy bude.“

Marek: „Dobré ráno, Ditunko. Jak se Ti spalo? Tady byla šílená vichřice.“

Dita Pecháčková: „Dobré ráno Máro, spalo se mi docela hezky. Tady byla taky vichřice, ale skoro jsem ji neslyšela.“

Renata Lbc: „Dobré ráno ještě jednou, máte webou stránku , kde se můžu podíva na vaše nádobí ? Děkuji“

Dita Pecháčková: „Vyšívaný porcelán si můžete prohlédnou na mé webové stránce ditap.cz.“

Kami: „Dobré ráno Dito. Odkud pocházíte a kde bydlíte? Máte skvělé recepty, nejraději mám sladké :-) Posílám pozdrav z Olomouce“

Dita Pecháčková: „Dobré ráno, pocházím z Klatovy, ale skoro celý život bydlím v Praze. Taky mám nejraději sladké.“

soňa: „Dobré ranko,Váš pořad mám taky moc ráda a i to,že si ze sebe umíte udělat srandu.Pekla jsem Váš čokoládový dort a byl skvělý,jenom nesedělo množství surovin,které bylo vypsané s tím ve videoreceptu,na to prosím pozor,laika to vyděsí. Krásný den a těším se na další díl.“

Dita Pecháčková: „Milá Soňo, vím o tom a už jsem to opravila. Omlouvám se za to. A povedl se vám dort? Děkuju a mějte se hezky“

DEMIGOD1: „Díváte se na kulinářské show v TV?“

Dita Pecháčková: „Dívám se moc ráda. Mám ráda Jamieho Olivera, Donnu Hay a spoustu dalších. Taky jsem si teď dost oblíbila Herbář.“

Iveta: „Dobré ráno Dito, máte nádherné bydlení, tedy pokud je nátačení opravdu ve vašem domě. Kde berete inspiraci. Moc děkuji a hezký den. Iveta“

Dita Pecháčková: „Milá Iveto, opravdu se natáčí u mě v kuchyni - doma a na chalupě. A ani vlastně nevím, kde beru inspiraci. Mám hodně vkusné rodiče, i z panelákového bytu, kde jsme bydleli, když jsem byla malá, dokázali udělat nádherný a na tu dobu nečekaně hezký a moderní byt. Tak to mám asi od nich.“

Janula: „Dobré ráno! Ráda bych se troufale zeptala, co bylo poslední kapkou v rozhodnutí odjet do ameriky za těchto neobvyklých okolností? Děkuji a přeji krásný, láskou a cukrovím provoněný advent.“

Dita Pecháčková: „Milá Janulo, hrozně jsem si přála to dokázat. V době, kdy studovat v Americe nebylo vůbec obvyklé. A dokázala jsem to!“

Nikola Martinková: „Dobrý den Dito, chci se zeptat. Děláte nějaký sport nebo druh cvičení, který vás udrží fit? Nebo máte jiný recept? Vaření mě moc baví, ale často jde na tloušťku (pokud to není z Bio potravin nebo vyloženě zdravé a dietní jídlo) Hezké Vánoce. Děkuji za odpověď“

Dita Pecháčková: „Milá Nikolo, momentálně nedělám žádný sport a mám zrovna období, kdy si teda taky nepřipadám zrovna hubená. Spíš naopak.Takže je na čase začít cvičit a vařit trochu zdravěji. Aspoň na čas.“

Julie: „Milá Dito, jste prostě ÚŽASNÁ! Hodně šteští!“

Dita Pecháčková: „Děkuju moc, Julie!“

Kamila: „Dobré ráno Dito, můžu se zeptat máte děti? A jak se jim a vám daří? Přeju pěkné prožití vánočních svátků Mějte se krásně a ať se vám daří!“

Dita Pecháčková: „Milá Kamilo, děti zatím nemám, ale moc ráda bych je měla. Ale mám naprosto úžasného synovce Ondru a tomu se určitě daří dobře. Zrovna včera jsem mu koupila pyžámko, které je černé a jsou na něm bíle namalované kosti, takže bude vypadat jako kostlivec a to bude úplně v extázi. Mějte se hezky“

Zdeňka: „Milá Dito, už se v kuchyni připravujete na Vánoce? Jaké u vás nesmí chybět cukroví, popřípadě jaká jiná specialita?“

Dita Pecháčková: „Milá Zdeňko, příští týden budeme péct všechny ženy z rodiny tak jako každý rok cukroví. A takovou jednu vánoční specialitu dělá moje humpolecká babička - švestkovou omáčku.“

Monika: „Paní Dito, nemám žádný dotaz, ale jen pochvalu a přání druhého dílu Vaší kuchařky. Vaše recepty jsou u nás velmi používané a nakazila jsem snad všechny v okolí. A Vaše hlášky "to je boží" atd. paráda, konečně je někdo naprosto přirozený. Přeji Vám nádherné andělské vánoce a jen to nejlepší do nového roku. Jste báječná a děkuji za Váš pořad“

Dita Pecháčková: „Milá Moniko, taky vám přeju boží Vánoce a moc vám děkuju.“

LENKA: „DOBRÝ DEN A HEZKÉHO MIKULÁŠE VÁM PŘEJU!JEN SE CHCI ZEPTAT,OD KOLIKA ROKŮ VAŘÍTE?STRAŠNĚ MOC VÁM ZÁVIDÍM ZATO,CO UMÍTE.MÁM 34ROKŮ A MOC VAŘIT NEUMÍM,RODIČE MĚ TO NIKDY NEUČILI.A CHCI VÁM PODĚKOVAT ZA DOBRÝ RECEPTY V ČASOPISE ALBERT.VÁŠ RECEPT NA PIZZU NA TĚSTO JE VÝBORNÝ!RÁDA BYCH SI KOUPILA NĚJAKOU VAŠI KUCHAŘKU,ALE NEMÁM NATO.PŘEJI VÁM HEZKÉ VÁNOCE!LENKA“

Dita Pecháčková: „Milá Lenko, tak trochu vařit jsem začala asi v osmi letech. A vaření opravdu není nic tak těžkého, když vás to bude bavit a budete vařit s láskou, tak vám to prostě půjde. Mějte se moc hezky a děkuju“

Jana: „Mila Dito, probudila jste ve mne lasku k vareni, za coz vam moc dekuju :) je to pro me takovy relax, chapu z vas to bavi ;) vasich receptu uz jsem vyzkousela hodne, nektere dokonce nekolikrat a pokazde se moc povedly..pravidelne odebiram i Albert magazin, jehoz styl se mi moc libi a casto z nej doma varime :) chci Vas touto cestou jen pozdravit a podekovat Vam za skvely porad, vzdycky se nastvu kdyz Vam tam lide pisou negativni komentare, pravdepodobne zadne Vase jidlo ani nejedli ;) takze jen tak dal a doufam, ze se muzeme tesit na Denik Dity P. 2? ;) P.S.: Nevyjde Vas porad na DVD? Diky“

Dita Pecháčková: „Milá Jano, moc vám děkuju, to je moc milé, že mi píšete. Jestli vyjde Deník Dity P. na dvd zatím nevím, ale snad ano. Mějte se moc hezky“

Blanche: „Milá Dito! Váš pořad sleduji velice ráda a dokonce i náš malý prvňáček chce ještě vidět i jeho reprízy. Krásné prostředí, milí lidé, úžasné záběry, neskutečné dobroty. Děkuji Vám za něj a přeji krásný adventní čas Vám i všem Vašim blízkým.“

Dita Pecháčková: „Milá Blanche, moc děkuju. Také vám přeju krásný advent a pozdravujte prvňáčka.“

majka: „Dobré ráno,máte zahrádku,zahradu nebo pěstujete bylinky na balkoně?“

Dita Pecháčková: „Milá Majko, zahradu máme na chalupě, doma bylinky pěstuju v květináčích.“

David: „Dobrý den Dito, už nemusím koukat na A.Lawson. Lásku k vaření s ní máte obdobný. Radost pohledět, jen mám vždy problém, že hned dostanu na vše chuť. Přeji šťastné klidné svátky“

Dita Pecháčková: „Milý Davide, tak to mě moc těší. Mějte se pěkně“

Lenka M.: „Dobré ráno Dito :-) Nedávno vysílali díl Po sexu, opravdu se Vám chce po sexu ještě něco vařit? :-)“

Dita Pecháčková: „Milá Lenko, jak kdy :-)“

Věra: „Dobré ráno paní Pecháčková, Váš pořad Deník Dity P. je úžasný! Chtěla bych se zeptat : máte ráda Jameiho Olivera? Co budete vařit na Štědrý den?“

Dita Pecháčková: „Milá Věro, Jamieho mám moc ráda. A Štědrý den vaříme úplně klasická jídla. K snídani máme vánočku a cukroví, k obědu čočkovou kaši a k večeři rybí polévku, bramborový salát a kapra.“

Milan co rad vari: „Mohu se zeptat,posledni dil o jidle po sexu jste cekala na panskou navstevu. Je to jen Ondrickovina nebo opravdu zahadny Marek..?prisel pred celym narodem na jasnou akci a nebylo to nahrane? Premyslim, jestli Vase statusy pisete primo Vy sama nebo PR oddeleni. Jinak Vas porad je unikat jak obsahem tak podanou formou. Dekuji za nej. Moc fandim a sledujeme.“

Dita Pecháčková: „Milý Milane, statusy píšu já. Někdy je konzultuju s mým PR oddělením, čili mojí rodinou. Marek je skutečně můj partner a ve chvíli, kdy se natáčelo jsme jen "zahráli" to, co se skutečně stalo nebo vlastně děje. Mějte se hezky“

Jana: „Asi to pro Vas bude tezke vzhledem ke krasnym vzpominkam co mate, ale fokazala by jste vybrat jedno jedine jidlo, ktere je Vase nejoblibenejsi, a proc? A muzete se s nami podelit i o recept ;)“

Dita Pecháčková: „Milá Jano, moje asi nejmilejší jídlo jsou flíčky čili šunkofleky a recept na ně je v mé kuchařce a dělala jsem je v díle Jídla z dětství.“

Marcela: „Nemám žádný dotaz jen pochvalu.Jste výborná ženská která umí výborně vařit a já Vám děkuji za vaše recepty a od Ježíška si letos moc přeji Vaši kuchařku tak doufám že ji pod stromečkem najdu..:))moc pozdravů posíláme z Mladotic!!“

Dita Pecháčková: „Milá Marcelo, i já vám děkuju a moc vás zdravím do Mladotic.“

Honza: „Dobré ráno, chystáte nějákou další spolupráci s časpisem Apetit? (rubrika v časopise, článek atd.) Děkuji a přeji moho úspěchů:))“

Dita Pecháčková: „Milý Honzo, s časopisem Apetit zatím žádnou spolupráci nechystám. Ale dělám časopis o jídle Albert v kuchyni a tam budu mít od lednového číla úplně novou rubriku.“

Kateřina: „Přeji dobré ráno, chci vám jen poděkovat za vaše úžasné recepty, které u nás vždy uspějí. Nedávno jsem pekla váš čokoládový dort tatínkovi k narozeninám a prý to byl nejlepší čokoládový dort jaký kdy jedl! Strašně ráda peču a letos i cukroví, chtěla jsem se zeptat vás jaké pečete, nebo máte nejraději cukroví? Přeji krásné vánoční svátky, Katka“

Dita Pecháčková: „Milá Katko, to mám velikou rodost, že tatínkovi čokoládový dort chutnal. Moc ho ode mě pozdravujte. Na Vánoce vždycky pečeme rohlíčky, linecké, pracny a kokosovou roládu, kterou mají strašně rádi děda a táta. A pak uděláme ještě nějaké dalš cukroví, na které máme zrovna chuť nebo je chceme zkusit. A já mám nejraději rohlíčky a vosí hnízda. Mějte se pěkně a děkuju“

Kateřina: „Konečně vaří krásná žena a ne "reklama" na anorexii! Hodně zdraví a štěstí, krásné vánoce, milá Dito!:)“

Dita Pecháčková: „Milá Kateřino, reklama na anorexii skutečně nejsem, to máte pravdu :-) Také vám přeju krásné Vánove a děkuju“

Lída: „milá Dito, miluju váš pořad, knížku, časopis Albert, prostě se mi moc líbí jak vaříte a jak píšete o jídle. Kolik pečete na Vánoce cukroví? Máte nějaký nejoblíbenější druh? já třeba miluju pracny :)“

Dita Pecháčková: „Milá Lído, jak kdy. Někdy pečeme 10-12 druhů a nějkdy třeba jen tři. Pracny mám taky mor ráda, ale vosí hnízda a rohlíčky jsou pro mě nejvíc!“

Dana: „Dobré ráno, paní Dito, nabízíte ne moc zdravé vaření, v dnešní době nemocí, kdy se již ví, že nezdravá strava ovlivňuje zdraví ze 75%, kdy následkem nezdravé stravy umírají již děti...do svých receptů přidáváte velké množství cukru, tuku...jestli ráda čtete doporučuji si přečíst např. Nová výživa-John Robbins, Cukrové trápení-William Dufty. Jinak jste skvělá ženská......“

Dita Pecháčková: „Milá Dano, to máte pravdu, ale moc si přeju, abysme na některá klasická česká jídla nebo jídla, která si pamatujeme z dětství nezapomněli. Proto je vařím. A jsou to jídla, která jsou taková sváteční, která si dáme jen někdy. Nečekám ani nechci, abysme je vařili a jedli každý den. A děkuju za tip, knížky si moc ráda přečtu.“

deny: „moc vás zdravím dito, jste úžasná, sledujeme vás celá rodina a fandíme vám, sama osobně mám i vaši kuchařku a vařím podle vás,....jaký používáte parfém???? krásné vánoce deny“

Dita Pecháčková: „Milá deny, děkuju moc! Používám parfém Dia od Amuage.“

Monika Kulová: „Milá Dito, jsem absolutně nadšena, že Vás vidím v Dobrém ránu. Moc děkuji za napsání Deníku, je to nádherná kuchařka a hlavně plně funkční! Z mých zkušeností jde o první kuchařku, kde recepty opravdu fungují, prostě není problém podle ní vařit. Můj 7-miletý syn miluje Mexický koláč, manžel zase francouzský kuláš. A všichni každý týden zasedáme k rajské. Vaše kuchařka mi dala chuť vařit - a to v mém případě je co říct. Moc děkuji!!! Monika“

Dita Pecháčková: „Milá Moniko, tak to mám velikou radost. Děkuju moc!“

Oli: „Dobré ráno, různě z rozhovorů jsem odposlechla, že doma běžně nevaříte. Jak tedy často doma vaříte, v běžný pracovní den jdete spíš do restaurace? A proč? Já sama si pro sebe vařím dost často (a někdy mě to moc neba), ale já jsem zase rozmazlená a cizí jídla mi nechutnají tolik, jako vlastní :-)“

Dita Pecháčková: „Milá Oli, vařím spíš o víkendu, během týdne udělám spíš něco malého. Chodím z práce docela dlouho a pak už se mi vařit nechce. Ale máte pravdu domácí jídlo je nejlepší.“

Lenka: „Dobré ráno, chci Vám moc poděkovat za skvělý pořad, který rozproudil stojaté vody české gastronomie. Z kritiků si nic nedělejte, nikdo se nemůže zavděčit všem. Přeji krásné svátky.“

Dita Pecháčková: „Děkuju moc Lenko a taky vám přeju krásné Vánoce!“

pavel: „Kdy ukončíte chat?“

Dita Pecháčková: „TEĎ!“