Chat

Jiří Král
Kuchařský tým Kuchařské pohotovosti je opět v akci! Na novinky i recepty se můžete ptát šéfkuchaře Jiřího Krále.
Záznam chatu ze čtvrtka 1. září 2011
e.: „Je pravda, ze laska k jidlu roste s laskou k lidem?“
Jiří Král: „urcite :-) jiri“
antimony: „Co říkáte na různé současné pořady v TV související s vařením?“
Jiří Král: „je to ok, kazdy si muze vybrat, bohuzel nekdy bych si sam nevybral jiri“
antimony: „Co jste vše vystudoval?“
Jiří Král: „jsem vyucen v nekolika gastronomickych oborech jiri“
antimony: „"Česká kuchyně není špatná, špatní jsou čeští kuchaři", to jste řekl, stále to platí?“
Jiří Král: „ano, za tim si stojim ! jiri“
Benediction: „Jake bylo prvni jidlo, ktere jste uvaril sam?“
Jiří Král: „vajicka na cibulce ... jeste s moji prababickou z domacich vajicek :-) jiri“
Benediction: „Myslite si, ze hlad je nejlepsi kuchar?“
Jiří Král: „ano, take jsem to slisel,ale ja ho jeste nemel jiri“
Sweet Little Sixteen: „Znáte recept na bramborový nákyp z filmu Grand Restaurant pana Septima - 1 kg brambor, 1 litr mleka, 1 vejce, maslo sul a muskatovy orisek - kvet?“
Jiří Král: „jeste jsem nezkousel j“
WAR: „Jaká je spolupráce s P. Kumžákem?“
Jiří Král: „vyborna, skvelej chlap :-) j“
Dáša: „Hurááááááá!Konečně jste zpět!!!Srdečně zdravím tým Kuchařské pohotovosti,hodně jste ne jenom mně,ale i mnoha jiným divákům chyběli!!!Jak jste skončili na televizní obrazovce,tak od té doby jsem JINOU Kuchařskou pohotovist nesledovala!Jste vůbec nejlepší ze všech pořadů o vaření a všichni tři Jiří,Martinko a Vladimíre máte ohromné charisma a talent nejenom jako mistři svého oboru,ale i nádherný přístup v televizním pořadu jak k hostitelům,které i učíte jak na to,tak i k divákům!!.Moc mne i mnoho jiných diváků mrzelo,že už vás neuvidíme na televizní obrazovce,ale vše se v dobré obrátilo a Česká televize vyslechla naše prosby a máme vás zpět!!Už se na vás velice těším a mnohokráte děkuji za váš tým!!!Děkuji také tomu,kdo našel Vás Jiří,Martinko a Vladimíre a dal tento pořad dohromady!!Přeji hodně zdravíčka a všechno nejlepší,aby se vám ve všem dařilo!!!Se srdečným pozdravem divačka Dáša“
Jiří Král: „daso dekujem :-) jirka, martina, vlada“
WAR: „Co je Prazsky kulinarsky institut?“
Jiří Král: „velice schopny gastronomicky projekt pro fanousky gastronomie j“
WAR: „Kolikrat jste ziskal titul kuchar roku?“
Jiří Král: „jedenkrat, trikrat jsem byl ve finale j“
Necrosanct: „Jak funguje Asociace kucharu a cukraru CR, a jste v ni stale sefem soutezni sekce?“
Jiří Král: „akc cr, funguje ve prospech ceske gastronomie, snazi se podporovat ceske kuchare jak v republice tak i mimo ni, dnes se vraci dva tymy z jihoafricke republiky kde reprezentovali ceske kuchare a nasi gastronomii,souteze - stale jsem sefem soutezi j“
Necrosanct: „Co byste se zeptal sám sebe na tomto chatu, kdybyste byl v opacne uloze, tedy ptajiciho se a ne odpovidajiciho?“
Jiří Král: „co jste mnel k snidani? ... dve kafe a pul koblihy j“
Lenka Bímonová: „Dobrý den. Měla bych dotaz.Dělávám doma větrníky z odpalovaného těsta,polévám fondánem kupovaným který ředím kulérem,ale mám problém s tím,že druhý den mi fondán už teče.Snažím se fondán moc neředit,nevím čím to je.Prosím o radu,děkuji.“
Jiří Král: „fondan nema rad vlhko, jak pri skladovani hotovych vyrobku tak v priprave, kuler musi byt hodne tmavy a min.mnozstvi vody vlada“
Necrosanct: „Co byste se zeptal sám sebe na tomto chatu, kdybyste byl v opacne uloze, tedy ptajiciho se a ne odpovidajiciho?“
Jiří Král: „v kolik jste vstavali? ... brzo v pul pate ... hruza.. martina“
Barbora Mikušková: „Dobbrý den, můžete mi prosím říct co do dětských svačinek rozhodně nepatří?“
Jiří Král: „za chvilku uvidite :-) kupo“
pradlenka: „Milý Jiří, zajímelo by mě, kdo ti pere tvé BÍLÉ pracovní oblečení? Zkoušel jsi to někdy prát? :)))))“
Jiří Král: „pradelna ale nekdy manzelka... a nadava,pere pracka ale zehleni je hruza j“
Petr: „Ahoj, jak si se dostal k práci kuchaře? Studoval jsi hotelovku u nás nebo někde v zahraničí? Pracoval jsi v zahraničí? Mohl bys mi doporučit nějakou zahraniční školu, ne moc finačně náročnou. Dá se jít k nějakému dobrému šéfkuchaři edo učení? Moc díky za rtady. Měj se fajn.“
Jiří Král: „vyucil jsem se,plus dalsi skoly ... vyuceni cisnik, cukrar ale nejdulezitejsi je praxe! ... jazyky, proste si vybrat dobrou restauraci s vybornym sefem a investovat cas, skoly lze konzultovat s akc cr, svetova asociace kucharu kazdorocne doporucuje a certifikuje nejlepsi gastronomicke skoly, jedna je i u nas j,“
Alice: „Kterou "kuchyni" vaříte nejraději?? Vaříte rádi i doma nebo je to spíše povinnost?“
Jiří Král: „momentalne kombinace asijske a svetove "Fusion" ale i ceskou klasiku, francouzskou proste vse coje dobre doma ...grilovani j“
Vlada a martina: „za ten pulrok, co jste ne yl na televizni obrazovce jste trrochu ztloustnul. Nezridly vam i vlasy?“
Jiří Král: „pul roku ok otevrel jsem restauraci a mnel jsem cas, ztloustl? asi trochu ano a vlasy nevim tremislim o trvale nebo pricesek jako martina :-) j“
Kateřina Vančurová: „Dobrý den Jiří, včera přítel vařil okurkovou omáčku ale zdrcla se nám smetana. Kdy tam přidat okurky aby se tak nestalo, díky ze severních čech, Kateřina“
Jiří Král: „nejdriv okury provarit a po te smetanu s trochou mouky j“
Anna Malá: „Hezké dobré ráno přeji. Zajíbalo by mě, že když dotočíte, jestli se s aktéry vašeho pořadu třeba ještě bavíte? Máte nějaký příjemný zážitek, veselý nebo něco takového? Děkuji za vaši odpověď.“
Jiří Král: „nekdy se zdrzime, martina i do rana :-)“
Hana Procházková: „Dobré ranko, setkali jste se ve vašem pořadu někdy jídlem, které jste nechtěli uvařit, popř. o jaké jídlo šlo?? Nebo nevěděli "jak" ho uvařit? Díky... Hanka“
Jiří Král: „ne, vybirame jen to co nam chutna a je toho opravdu hodne j“