Chat

Petr Stupka
Jak připravit nejlepší kachnu a jak ji nevysušit? Nejen o kuchařském umění chatujte s Petrem Stupkou.
Záznam chatu ze čtvrtka 9. června 2011
Vlasta (muž): „Péct kachnu v mikrovlnce je trochu zvěrstvo. Ale přes to se zeptám, na jaký výkon je třeba ji nastavit?“
Petr Stupka: „v tomto případě je to kombinace mikrovlny a gril a trouba sama si reguluje výkon - zpočátku nižší a pak se zvyšuje ale cca 750W. Je to multifunkční trouba Whirlpool s pečením Crisp.“
Petr: „Dobrý den, lze tímto způsobem připravovat kachnu i v mikrovlnce s grilem?“
Petr Stupka: „Ano v tomto případě to takto probíhá, neb trouby Whirlpool mají systém Crisp - zvláštní talíř - plech kdy pečou ikrovlny a grill souběžně. přeji dobrý den“
EVA: „Proč už neuvádíte nějaký pořad o vaření v televizi????“
Petr Stupka: „Bohužel nechci dělat show ale vaření a to jaksi není zájem chystám školu vaření na internetu - český kulinář.cz nebo studio kulinář.cz mějte krásný den“
nyka: „Kdyz me vareni nebavi, da se to baveni nejak na ucit? Pro mne je to peklo:))“
Petr Stupka: „Určitě lze pro vaření nadchnout skoro každého ale nejsem schopen odpovědět touto cestou. Zkuste na jídlo nahlédnout jako na rituál potřebný ba přímo nutný k životu a souběžně jako možnost božského tvoření. tak ako tak je lepší vařit než jen ohřívat průmyslové žrádlo. Přeji vám dobrou chuť na každý den PST“
Honza: „chtěl bych radu,když peču kuře v troubě na smaltovaným pekáči ,podliji ho a dám i olej tak na 200stupňů se my vždy přichytí ke spodku pekáče už si nevím s tím rady tak to peču na 160 stupňů a je to stejné.“
Petr Stupka: „Honzo, zkuste ho rozseknout na půl, pokud neděláte nádivku. Kdž trváte na celém kuřeti pak pod něj vložte ku pečicího papíru. Určitěse vám kůže nechytí na pekáč. přeji vámdobrou chuť na každý příští den PST“
Pavla: „Dobre rano, chtela bych poradit jak bych mohla pripravit vykosteneho kralika, ktereho mam v lednicce a nevim co s nim. Mockrat dekuji Pavla“
Petr Stupka: „Zkustekráličímaso nakombinovat sčerstvým tymiánem troškou česneku a solí. Maso nakrájejte na stejně velké kousky, zabalte je do plátků slaniny a zvolna pečte na cibuli v troubě. Je to variace na králíka v balíčku podle francouzské kuchyně. Přeji dobré a chutné dny PST“
ALEŠ: „JAKÝ PROGRAM PRO PŘÍPRAVU KACHNY V MIKROVLNCE SE POUŽIJE JE TO SYSTEM CRIPS KDY SOUČASNĚ PUSOBÍ MIKROVLNY A I GRIL“
Petr Stupka: „ano přeji pěkný den PST“
Vlasta: „Dobré ráno dobrý muži,proč prosím dáváte k té kachně Jablka (?!)No,ještěže jste tam nedal med.Jinak Vám chci říct,že jste mnohem lepší kuchař,než pan velký šéf Pohlreich.Hezký den,Vlasta Jeřábek“
Petr Stupka: „Vlasto ta jablka do červeného zelí běžně dávám. Med samozřejmě by přišel až na hotové jídlo. Díky za vaše slova a přeji vám všechny příští dny víc než dobré. PST“
Benischek: „Připravujete kachnu v MV troubě s využitím crispu. Jaké s tím máte zkušenosti a můžete doporučit nějakou troubu? Jsme už sami a používat el. troubu u sporáku je dost drahé. Myslím, že využití MV trouby bylo vhodné. Předem Děkuji.“
Petr Stupka: „Pro tento účel jsou jistě nejlepší mltifunkční trouby, kdy v jednom přístroji můžete používat mikrovlny, gril, klasickou horkovzdušnou troubu i vaření v páře. Whirlpool a nově i Bauknecht to jsou značky, které za dobrou cenu toto nabízejí. Přeji vám tuze dobré a tuze chutné příští dny PST“
ALEŠ: „POUŽIL JSTE JIŽ K PEČENÍ KACHNY ŘÍMSKÝ HRNEC“
Petr Stupka: „Ano je to skvělé, zvlášť když ji pečete pomaloučku, tedy při teplotě cca 120 stupňů Přeji dobré a chutné dny PST“
Broňa: „Dobrý den,velice ráda jsem se dívala na Vaše vaření v televizi.Už jsem se podívala na českýkulinář.cz a sledovat to určitě budu,je to bezva.Mějte se pěkně a přeji mnoho úspěchů.“
Petr Stupka: „Děkuji a přeji vám dny zdobené radostí PST“
Vlasta (muž): „Děkuji, tak to jo. Už asi 15 let vlastním mikrovlnku Panasonic, je to kombinace mikrovlna - horkovzduch - gril, má přímo speciální programy pro tyto vychytávky, nejvíc mě zaujal program č. 9 - rostbíf, je potřeba použít jihoamerickou roštěnku (z české je to tuhé). Nemá to chybu“
Petr Stupka: „Ano, moderní technika je výborná ale v podstatě se dá vše dělat stejně i klasicky. Ať vám vše chutná! PST“
stefan: „strasne rad se divam na vase vareni,jste nejlepsi kuchar.ja nejsem vyucen za kuchare ale jako samouk za 15let jsem se vypracoval na kuchare v hotelu. je mozne ziskat kontakt na vas a pozvat vas k nam na hotel“
Petr Stupka: „díky za vaše slova kontakt nejlépe přes www.ceskykulinar.cz buďte zdráv PST“
Lenka Dvořáková: „Jak se peče kráva ??? XD“
Petr Stupka: „Krávu neumím vola bych asi zvládnul pěkný den PST“
Michaela K.: „Dobrý den, kampak jste se poděl z televizních obrazovek? Velmi ráda jsem se na Vás dívala, vaříte s elegancí :-) Ať se Vám daří a doufám, že Vás brzy budeme zase pravidelně vídat!“
Petr Stupka: „Děkuji za vaše slova s televizí se moc nekamarádím neboť chtěšjí spíše show než vaření vše směřuji k internetu - studiokulinař.cz mějte krásné dny PST“
Ludvík: „Pane Stupko, prosím o radu, jak připravovat mrazene file. Já z toho mám vzdy takove bláto. Ryba je zdravá, ale bohuzel z tech mražených kostek se to moc nevede.“
Petr Stupka: „napište mi tento dotaz skrze www.českýkulinář.cz díky a přeji radostí zdobený den PST“
Vlasta (muž): „Kachna je v podstatě dietní jídlo, protože je dutá. A pokud kachna nadívaná, tak je dobrá nádivka z druhé kachny“
Petr Stupka: „Vlasto dělám to tak že vykostěnou kachnu naplním masem a peču a je to super a nají se celá parta. pěkné dny PST“