Vařené hovězí maso s omáčkou ze zelených fazolových lusků a pečeným bramborem

Vařit budeme opět s Miroslavem Etzlerem. Dnes se můžete těšit na vařené hovězí maso s pečeným bramborem a omáčkou se zelenými fazolkami.
* 22. 12. 1964
olivový olej
máslo
cibule
sůl
ocet
cukr
hovězí maso
zelené fazolky
smetana
vývar
hladká mouka
kysaná smetanabrambory jako příloha
Hovězí maso necháme vařit.
Mezitím v pánvi nebo hrnečku rozehřejeme olivový olej a máslo. Přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme dosklovita. Přidáme fazolové lusky a osolíme. Přidáme 1,5 polévkové lžíce octa. Když fazolky změknou, přidáme trochu cukru. Přilijeme vývar, aby se fazolky trochu dusily. Vlijeme smetanu. V uzavíratelné sklenici si smícháme trochu vývaru s polohrubou moukou a pořádně protřepeme. Tuto jíšku po trochách přiléváme, až dosáhneme krémové konzistence. Přidáme zakysanou smetanu.
Maso podáváme s omáčkou a bramborami.