Ryby a mořské plody
Zapečený losos s brambory a brokolicí

Vařit dnes budeme se Saskií Burešovou. Připravíme si spolu s ní zapečeného lososa s brambory a brokolicí.
* 29. 7. 1946
750 g brambor
brokolice
lososové filety bez kůže
200 ml zakysané smetany
2 lžíce hrubozrnné hořčice
parmezán
sůl
pepř
olivový olej
Brambory uvaříme v osolené vodě. Brokolici připravíme v páře, aby se nerozpadla a neztratila vitaminy. Hořčici smícháme se smetanou.
Nádobu vhodnou na zapékání vymažeme olivovým olejem a klademe vrstvu brambor, na to brokolici a na to opět brambory. Mezi zeleninu vložíme filátka lososa. Zalijeme směsí hořčice a smetany a zasypeme strouhaným parmezánem.
Vložíme do trouby a pečeme dozlatova.