Maso

Neapolské ragú

Vařit dnes budeme s Michaelou Jílkovou. Připravíme si jednu italskou specialitu.

Michaela Jílková
moderátorka

Michaela Jílková

* 30. 3. 1968


olivový olej
mrkev
cibule
hrst bazalkových listů
bobkový list
hovězí plec
vepřová žebírka odkrojená od kosti
klobása zbavená slupky
rajčatový protlak
červené víno
drcená rajčata
pepř
parmezán
tagliatelle

V kastrolu rozpálíme olivový olej, přidáme mrkev nakrájenou na kostičky, cibuli, natrhané lístky bazalky a bobkový list. N tento základ dáme plec nakrájenou na kostky a maso z vepřových žeber. Vedle v hrnci si uvaříme tagliatelle. K masu přidáme klobásy zbavené slupek. Přilijeme sklenici červeného vína smíchanou se lžící rajského protlaku. Až se víno trochu odpaří, přidáme drcená rajčata, parmezán nakrájený na malé kousky. Zmírníme oheň, přiklopíme pokličkou a vaříme 2,5 hodiny. Poté přidáme 1 - 2 naběračky vody, ve které se vařily tagliatelle a dobře promícháme. Podáváme s těstovinami.

Další recepty Celý díl