Ryby a mořské plody

Sumec s grilovanými žampióny a chřestem

Sladkovodní sumec na drceném kmínu, grilovaný s chřestem, česnekem a žampiony. To je recept, který tentokrát do pořadu přinesl šéfkuchař Václav Pštros.

Václav Pštros
kuchař

Václav Pštros


800g filet sumce
4 velké žampióny
300 g čerstvého chřestu
4 stroužky česneku
1 hlavička česneku
1 polévková lžíce drceného kmínu
1 citrón
sůl
pepř

Porce sumce osolíme, opepříme a potřeme česnekem, okořeníme kmínem. Žampióny lehce potřeme olejem.

Vše dáme na gril, včetně hlavičky česneku nakrájené na plátky. V polovině grilování ryby přidáme na gril lehce osolený chřest.

Po ugrilování vše servírujeme na talíř. Vhodnou přílohou je grilovaná bageta.

Další recepty Celý díl