Ryby a mořské plody
Surimi mls
Legendární pomazánku, na níž si pochutnávají celá léta herci z Vinohradského divadla, ukuchtí Rudolf Jelínek.
2 balíčky tyčinek surimi
3-4 cibule (šalotka)
1 konzerva ananasového kompotu
sůl
pepř
1-1,5 lžíce dijonské hořčice
250 g majonézy
200 g bílého jogurtu (nemusí být)
1 citron (limetka)
4 cl koňaku brandy
Postup: rozmražené tyčinky nakrájíme na tenké nudličky, nadrobno nakrájíme šalotku, 2/3 ananasu z konzervy nasekáme najemno (trochu šťávy taky použijeme). Přidáme sůl a pepř, 1–1,5 lžíci dijónské hořčice, majonézu, jogurt, vymačkáme ½ citronu. Nakonec koňak a vše smícháme.
Jako příloha nám postačí chlebík.