Ryby a mořské plody

Pstruh ve slaninové košilce

Na závěr paní Jiřina s malířem Kristiánem Kodetem budou grilovat pstruha ve slaninové košilce.

Kristián Kodet
malíř

Kristián Kodet


250–300g pstruh
2 lžíce polohrubé mouky
4 ks velkých předvařených brambor
16 plátků libové uzené slaniny
2 lžíce oleje
sůl
pepř
4 lžíce zakysané smetany
citron
svazek pažitky

Osušeného, vykuchaného pstruha lehce pomoučíme moukou, smíchanou se solí a pepřem. Pevně zabalíme do slaniny. Grilujeme na středně horkém grilu 10 až 15 minut a jednou otočíme.

Zároveň grilujeme brambory. Než vše ugrilujeme, smícháme smetanu s nasekanou pažitkou, lehce osolíme a opepříme. Servírujeme pstruha s grilovanou bramborou, kterou nařízneme a na ni přidáme zakysanou smetanu s pažitkou, doplníme citronem.

Další recepty Celý díl