Ryby a mořské plody

Chobotnice a mořský vlk s hráškovou kaší

A David Mrkvička nás přizval k přípravě chobotnice a mořského vlka na grilu.

chobotnice
mořský vlk
citron
rozmarýn
citronový pepř
olivový olej
česnek
plocholistá petržel
sůl
cherry rajčata
rukola
brambory

Chobotnici nejdříve povaříme ¾ hodiny s kouskem citronu a pak grilujeme 10 minut. Salát rukoly dáme na talíř, dále bramborové lupínky a nakonec grilovanou chobotnici. Polijeme zálivkou (olivový olej s česnekem, plocholistou petrželí a solí).

Mořského vlka protkneme rozmarýnem, posypeme citronovým pepřem a dáme grilovat kůží dolů. Pak dáme olivový olej do nerezové misky, přidáme cherry rajčata i se stonky a grilujeme.

hrášková kaše

½ kg zeleného hrášku
smetana ke šlehání
brambory
sůl, pepř

Zelený hrášek z konzervy podlijeme smetanou, přidáme vařené brambory, sůl, pepř a rozmixujeme.

Kaši si dáme na talíř, nahoru položíme rybu a grilovaná rajčata. Zakápneme olivovým olejem.

Další recepty Celý díl