Chobotnice a mořský vlk s hráškovou kaší
A David Mrkvička nás přizval k přípravě chobotnice a mořského vlka na grilu.
chobotnice
mořský vlk
citron
rozmarýn
citronový pepř
olivový olej
česnek
plocholistá petržel
sůl
cherry rajčata
rukola
brambory
Chobotnici nejdříve povaříme ¾ hodiny s kouskem citronu a pak grilujeme 10 minut. Salát rukoly dáme na talíř, dále bramborové lupínky a nakonec grilovanou chobotnici. Polijeme zálivkou (olivový olej s česnekem, plocholistou petrželí a solí).
Mořského vlka protkneme rozmarýnem, posypeme citronovým pepřem a dáme grilovat kůží dolů. Pak dáme olivový olej do nerezové misky, přidáme cherry rajčata i se stonky a grilujeme.
hrášková kaše
½ kg zeleného hrášku
smetana ke šlehání
brambory
sůl, pepř
Zelený hrášek z konzervy podlijeme smetanou, přidáme vařené brambory, sůl, pepř a rozmixujeme.
Kaši si dáme na talíř, nahoru položíme rybu a grilovaná rajčata. Zakápneme olivovým olejem.