Pečený candát s květákovým mozečkem
A šéfkuchař Jan Horký nám připraví opravdovou rybí pochoutku. Bude to pečený candát s květákovým mozečkem.
filet candáta s kůží 350 g
sůl
pepř
květák
4 ks vejec
0,5 dl slunečnicového oleje
20 g másla
1 dl smetany
lístky řapíkatého celeru
muškátový oříšek
Candáta očistíme a připravíme dvě porce. Ořezky z candáta nasekáme na malé kousky a opečeme na oleji s máslem. Pak přidáme nasekaný květák a lehce opečeme. Přidáme sůl, muškát a zalijeme smetanou. Necháme vařit cca 5 minut a nakonec přidáme rozmíchaná dvě vajíčka, podle potřeby osolíme. Filet candáta osolíme a opečeme na pánvi kůží dolů cca 3 minuty a pak otočíme Hned rybu podáváme. Vroucí vodu rozmícháme lžící a vytvoříme vodní vír. Do středu vložíme vejce a necháme volně zatáhnout. Po 2 minutách vylovíme a dáme na talíř k porcím candáta s květákovým mozečkem. Ozdobíme lístkem z řapíkatého celeru.