Ryby a mořské plody
Novozélandské mušle s rajčatovou omáčkou

Vařit v naší kuchyni bude Felix Slováček mladší. Dnes připraví novozélandské mušle s rajčatovou omáčkou.
olivový olej
chilli papričky
ančovičky
cibule
novozélandské mušle
sůl
bílý a černý pepř
bílé víno
rajčata
citron
máslo
zelená petželka
špagety
V hrnci rozehřejeme olivový olej. Nasypeme trochu mletého chilli. Až začne pěnit, přidáme ančovičky a orestujeme. Dále přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Poté vložíme mušle a počkáme, až vytvoří povlak. Poté osolíme a opepříme a zalijeme bílým vínem. Necháme chvíli podusit. Nakonec přidáme nakrájená rajčata a polovinu citronu. Necháme rozvařit a mezitím si uvaříme špagety. V omáčce můžeme ještě pro zjemnění nechat rozpustit kousek másla. Vmícháme uvařené špagety.