Maso

Řízek podle pana Skláře II

plátky vepřové kýta
olej
sádlo
sůl, pepř, sladká paprika
česnek
vajíčka
trocha piva
strouhanka
slanina
na plátky nakrájená cibule
na plátky podélně nakrájené kyselé okurky
hořčice

Maso marinujeme stejným způsobem jako v prvním receptu: Plátky vepřové kýty naklepeme, potřeme z obou stran olejem a prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Necháme uležet alespoň dvě hodiny, nejlépe však do druhého dne.

Připravíme si fólii, posypeme ji strouhankou. Položíme na ni plátek kýty, posypeme další hrstí strouhanky a přikryjeme druhou fólií. Přes fólii pak strouhanku z obou stran paličkou „zatlučeme“ do masa. Maso vyjmeme z fólie, protáhneme rozšlehaným vajíčkem, do kterého jsme přidali trochu piva, a osmažíme na pánvi z obou stran. Maso vyjmeme, potřeme hořčicí, položíme na něj plátek slaniny a poklademe plátky cibule a plátky kyselé okurky. Takto upravené plátky kýty nasklízíme do pekáče, zalijeme výpekem z pánve a pečeme 45 minut na 180 °C.

Řízky podáváme samozřejmě nejlépe s bramborovým salátem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl