Králík na grilu

králík (nejlépe domácí, nejvhodnější jsou přední nohy a zadní stehna)
králičí játra
slanina
olej
červené víno
sůl
pepř
tymián
cibule
Králíka naporcujeme. Pokud máme zcela čerstvé maso, je třeba nechat ho jeden den odležet, jinak bude maso tuhé. Porce omyjeme, osušíme, posypeme tymiánem, kterým nešetříme, opepříme a do poloviny zalijeme červeným vínem. Maso nesolíme, jinak se nám na grilu vysuší. Necháme marinovat, nejlépe přes noc, ale minimálně jednu hodinu, během které porce masa obrátíme.
Grilovací mřížku (rošt) potřeme olejem. Porce králíka vyjmeme z marinády a jako první položíme na střední část grilu zadní stehna – grilují se o něco déle. Přední nohy přidáme později. Poté, jak se maso opeče z obou stran na střední části grilu, přesuneme je k okrajům a grilujeme cca 20 minut.
Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme k ní nakrájenou cibulku, lehce osmahneme a podlijeme marinádou z králíka. Nakonec přidáme králičí játra a vše podusíme.
Maso i jatýrka s cibulkou a slaninou podáváme s přílohou z farmářských brambor a vše přisolíme podle chuti.
Ohodnoťte tento recept: