Maso

Slepice na paprice s rýží

Slepice

1 slepice
250 g másla
2 ks cibule
sladká paprika
1 polévková lžíce rajského protlaku
sůl
pepř
bobkový list
150 g hladké mouky
200 ml čerstvé smetany
1 l kuřecího vývaru nebo vody

Slepici rozčtvrtíme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. Opečenou slepici vyjmeme, do hrnce přidáme najemno nakrájenou cibuli a zesklovatíme ji. Přidáme sladkou papriku a protlak, lehce orestujeme a zalijeme vývarem. Vložíme slepici a bobkový list a dusíme doměkka. Osolíme a opepříme. Měkkou slepici vyndáme a omáčku zahustíme jíškou z másla a hladké mouky. Dostatečně provaříme asi 20 až 30 minut. Přidáme smetanu, dochutíme, přidáme máslo a rozmixujeme dohladka. Slepici vložíme zpět do hotové omáčky. Podáváme s dušenou rýží.

Dušená rýže

2 hrnky jasmínové rýže
4 hrnky vody
sůl
pepř
100 g másla
1 ks cibule

Na másle zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, osolíme, opepříme, lehce orestujeme a zalijeme vodou. Vodu necháme vařit až do chvíle, kdy bude s rýží v jedné rovině. Pak přiklopíme poklicí a vložíme do trouby předehřáté na 160 ºC. V troubě ponecháme cca 15 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl