Maso

Křepelky podle Bethany

2 křepelky
čtvrtka středně velkého jablka
změklé máslo
jedna lžička čerstvých lístků šalvěje
čerstvě mletý pepř
mořská sůl
2 hřebíčky
2 kuličky nového koření
2 plátky slaniny nakrájené na kostičky
2 šalotky nakrájené na kolečka
olivový olej
3 lžíce suchého bílého vína

Křepelky omyjeme a osušíme. Do másla vmícháme sůl, pepř a šalvěj. Ochucené máslo vetřeme do křepelek také zevnitř. Do každé křepelky vložíme osminku neoloupaného jablka a křepelky vložíme do zapékací mísy. Na pánvi na olivovém oleji opečeme šalotku se slaninou spolu s novým kořením a hřebíčkem. Křepelky posypeme opečenou směsí a nalijeme na ně víno. Přiklopíme pokličkou a pečeme v troubě na 170 stupňů asi jednu hodinu. Po hodině sundáme pokličku, zvýšíme teplotu na 190 stupňů a ještě 5 minut dopékáme. Před podáváním necháme na chvíli přikryté odpočinout.

Jakou přílohu můžeme podávat pečené brambory anebo čerstvou bagetu.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl