Maso

Vařená kohoutí stehna v zelenině

kohoutí stehna
1 l kohoutího nebo kuřecího vývaru
řapíkatý celer
mrkev
petržel
bobkový list
několik kuliček černého pepře
snítka tymiánu a rozmarýnu
šalotka
hrst nasekaných bylin – petrželku, bazalku, koriandr, prostě – co máte po ruce
máslo
kostky ledu
sůl
pepř

na přílohu kuskus

Kohoutí stehna pomalu vaříme doměkka v osoleném vývaru s pepřem, bobkovým listem, tymiánem a rozmarýnem.

Veškerou zeleninu nakrájíme na kostičky. Zeleninu blanšírujeme, tj. dáme do vařící vody asi na minutu a půl a pak ihned přemístíme do vody s ledem – zelenina si tak uchová svěží vzhled.

Na pánvi rozehřejeme kousek másla, přidáme šalotku, zpěníme, přidáme zeleninu, kterou lehce orestujeme. Přidáme lžíci vývaru a nasekané bylinky a dochutíme solí a pepřem.

Na talíři servírujeme kohoutí stehno, přidáme kopeček kuskusu, kopeček zeleniny a vše přelijeme vývarem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl