Zapékaný ovčí sýr
ovčí sýr
česnek
olivový olej
čerstvý tymián a bazalka
směs pepřůalobal
mlýnek na drcení pepře
Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Tymián a bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrháme. Kuličky pepře rozdrtíme. Vše smícháme s česnekem, tymiánem, bazalkou a olivovým olejem.
Ovčí sýr nakrájíme na čtyři plátky a položíme je na velkou mísu. Pokapeme marinádou a přikryté necháme zhruba 2 hodiny uležet.
Předehřejeme troubu nebo gril. Každý plátek opatrně zabalíme do alobalu a asi 10 minut grilujeme. Sýr vyjmeme z obalu a podáváme se zeleninovým salátem a bagetou nebo grilovanými nebo lehce opečenými pita chleby.
Tip: Ovčí sýr také můžeme na 200 °C zhruba 20 minut zapékat v troubě.
Ohodnoťte tento recept: