Maso
Krůtí krokety
500 g mletých krůtích stehen
4 vejce
50 g dijonské hořčice
100 g rozpuštěného másla
50 ml smetany
50 g hladké mouky
200 g strouhanky
muškátový květ na špičku nože
sůl
pepř
citron
Salát
rukola
bílý jogurt, nejlépe bio
citron
sůl
pepř
česnek
Smícháme mleté maso, 2 vejce, smetanu, osolíme, opepříme, přidáme dijonskou hořčici a rozpuštěné máslo, muškátový květ a lžičku citronové šťávy. Dále přisypeme mouku na zahuštění – opatrně, po troškách.
Z těsta vytvoříme krokety, obalíme je v rozšlehaných vejcích a strouhance. Krokety smažíme dozlatova.
Podáváme se salátem, na zálivku použijeme bílý jogurt, ochucený pár kapkami citronu, solí, pepřem, případně česnekem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů