Maso

Králík na cideru

králík rozporcovaný na běžné porce
hladká mouka
sůl
pepř
nahrubo nakrájená cibule
olej
kuřecí vývar, pokud možno domácí
lahev cideru
smetana

Porce králíka obalíme v hladké mouce, osolíme, opepříme, rozpálíme olej a maso opečeme dohněda a odložíme. V pánvi lehce osmahneme cibuli. Vmícháme trochu mouky na jíšku, nalijeme kuřecí vývar a cider. Dobře promícháme a uvedeme do varu. Do pánve opět vložíme porce králíka, přikryjeme pokličkou a dusíme půl druhé hodiny do změknutí. Poté maso opět vyjmeme, vmícháme trochu smetany na zjemnění, maso vrátíme a prohřejeme.

Jako přílohu doporučujeme vařené brambory nebo vařenou zeleninu – mrkev, celer, petržel, kapustu či brokolici.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl