Maso

Flekovský guláš

360 g hovězího krku
80 g cibule
8 g papriky sladké a pálivé
8 g rajčatového protlaku
0,2 l flekovského piva
hovězí vývar dle potřeby
špetka hladké mouky
sádlo
sůl
pepř
mletý kmín
majoránka
česnek

Na sádle orestujeme cibulku, pak přidáme maso, sůl, mletý kmín, pepř. Lehce zarestujeme, až bude maso celé zatáhlé, tak přidáme rajčatový protlak, papriku, krátce zarestujeme, a zalijeme vývarem, přidáme česnek a necháme vařit. Pak maso vyndáme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme mouku a pivo. Po důkladném provaření přidáme uvařené maso, krátce necháme přejít varem, přidáme drcenou majoránku, podle potřeby přisolíme, opepříme a můžeme podávat.

Další recepty Celý díl