Maso
Lomnická roštěná a sejkory

roštěná
máslo
sůl
pepř
bramborákové těsto
cibule
olej
vejce
chřest
Tenké plátky hovězí roštěné jemně naklepeme, posolíme je a popepříme. Smažit je budeme na přepuštěném másle. Přepuštěné máslo získáme převařením másla ve vodní lázni, kdy se nám oddělí pevné části a vyvaří se voda. Máslo se pak tolik nepřepaluje.
Jako přílohu podáváme sejkory. Klasické bramborákové těsto připravíme z nahrubo nastrouhaných brambor a přidáme do něj nahrubo nakrájenou cibuli. Hrudky těsta smažíme na rozpáleném oleji a nakonec potřeme cibulkou usmaženou na másle. Před servírováním roštěnku posypeme nakrájeným natvrdo uvařeným vajíčkem a podáváme se sejkorami a chřestem. Ten stačí tři minuty povařit v osolené vodě, aby zůstal pěkně křupavý.