
čerstvé jahody
0,84 kg polohrubé mouky
0,34 kg dětské krupice
1 kg měkkého tvarohu
0,20 kg cukru moučky
2 vanilkové cukry
6 žloutků
0,24 kg másla
špetka soli
1 citrónNa ozdobu:
tvrdý tvaroh
cukr moučka
máslo
lesní ovoce
skořicový cukr
máta
Z polohrubé mouky, krupice, tvarohu, cukru, žloutků, soli, citronové kůry a másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme v lednici asi půl hodiny odležet.
Poté těsto vyválíme na plát silný asi půl centimetru, ze kterého formičkou nebo po vzoru našich babiček hrnečkem vykrajujeme kolečka a do těch balíme očištěné jahody.
Knedlíky vaříme v lehce osolené vroucí vodě 7 až 10 minut. Servírujeme je se strouhaným tvrdým tvarohem smíchaným s moučkovým cukrem a přelité rozehřátým máslem. Chceme-li ovšem zazářit jako Vladimír, dozdobíme talíř čerstvým lesním ovocem, skořicovým cukrem a snítkou máty.
Ohodnoťte tento recept: