Polévky

Mandlové knedlíčky v drůbežím vývaru 

Drůbeží vývar

400 g kuřecích drobů, křídel, odřezků
50 g celeru
1 cibule
2 mrkve
1 petržel
1,5 l vody
snítka petržele
celý pepř
nové koření
sůl

Do studené vody vložíme kuřecí drůbky, kořenovou zeleninu, petrželku a koření. Vaříme na mírném ohni asi 2 hodiny. Poté vývar scedíme, kořenovou zeleninu necháme na plechu vychladnout a potom ji nakrájíme na malé kostičky. Mezitím si připravíme mandlové knedlíčky.

Mandlové knedlíčky

100 g kuřecího masa
1 vejce
10 lžic mléka
2 lžíce strouhanky
1 lžíce koňaku
sůl
pepř

Na obalení:
vejce
mléko
polohrubá mouka
plátky mandlí
olej na osmažení

Nakrájená kuřecí prsíčka rozmixujeme nebo rozsekáme najemno, přidáme vejce, mléko, trochu strouhanky a koňaku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Z hotové hmoty děláme malé knedlíčky, které obalujeme nejprve v těstíčku z vajíčka, mléka a mouky a potom v plátcích mandlí. Knedlíčky usmažíme v oleji dozlatova a podáváme v dochuceném drůbežím vývaru s uvařenou nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninou, případně i s nakrájenými kousky drůbežího masa.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl