Bramborové knedlíčky s uzeným lososem a kysanou smetanou

100 g brambor
3 lžíce pomazánkového másla
pažitka
sůl
pepř
200 g uzeného lososa

Na omáčku:
50 g kysané smetany
kopr
2 lžíce bílého vína
sůl
pepř

Ve slupce uvařené a poté oloupané brambory nakrájíme na drobné kostičky, které opatrně promícháme s trochou pomazánkového másla, nasekanou pažitkou a dochutíme solí a pepřem. Z hotové hmoty tvarujeme malé knedlíčky, které servírujeme na talíř spolu s plátkem uzeného lososa a kysanou smetanou, do které vmícháme nasekaný kopr, trochu bílého vína, sůl a pepř. Dozdobíme snítkou salátu frisé a lístkem petrželky, zlehka posypeme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl